Report ze zápasu OLO vs. SUM (0:1)

HC Olomouc

logo

0:1sn

(0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)

logo

Draci Šumperk

První větší příležitost měl Šumperk v 10. minutě, kdy na Pluskala číhala poloprázdná branka, nicméně útočník hostů ji netrefil. O necelou minutu později se v úniku objevil Lukáš Bošek, kterého zablokovali obránci. Bekům na druhé straně ujel Maurer, jehož ránu do růžku vychytal pozorný Jakub Weiss. V polovině řádné hrací doby hosté opět zahrozili, rána z kruhu se ale odrazila od tyče zpět do hry.

Hostující brankář Ondráček odolal olomouckému tlaku z 32. minuty. Posléze Verner nahrával před klec Kohoutů Jarmarovi, druhý jmenovaný však netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Neujal se ani olomoucký protiútok, takže ve druhé periodě gól nepadl. Část třetí načal Kalman, jenž předal do tandemu a následná střela orazítkovala tyč. V 55. minutě se pod tlak dostal Weiss, který ale předvedl vynikající zákrok.

V prodloužení měli blíže ke skórování hosté, poněvadž na trestnou lavici zamířil Dominik Drábek, ale ani v pěti minutách nastavení gól nepadl. O majiteli bonusového bodu tedy musely rozhodnout nájezdy. Lépe se vydařily Drakům, kteří dvakrát skórovali díky Vojtěchu Prokopovi a Matyáši Pluskalovi.

OHLASY

Mojmír Trličík (HC Olomouc): Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém dominovali gólmani na obou stranách. I když to bylo hodně vyrovnané utkání, myslím si, že trochu více šancí jsme měli my. Brankář soupeře byl ale skvělý. Rozhodovalo se úplně na konci, poněvadž útočníci nedokázali vstřelit branku. Dalo by se říct, že i v dovednostní soutěži dominoval brankář hostujícího týmu, ale také střelci soupeře. Šumperk si odváží zasloužené dva body, protože v dovednostní disciplíně byl prostě lepší.