Report ze zápasu OLO vs. PCE (1:2)

HC Olomouc

logo

1:2

(0:1, 1:1, 0:0)

logo

HC Dynamo Pardubice

V úvodu zamířili hokejisté obou celků na trestnou lavici. O větší vzruch se postaral Klimek, jehož průnik po pravé straně Frodl u bližší tyče zastavil. Posléze si stejný hráč klepl o touš v mezikruží, jenže Nahodilovu pobídku netrefil ideálně. Aktivní Klimek byl o pár desítek sekund později blízko ke vstřelení branky, avšak Švrčkovo nahození nasměroval jen do tyče. Olomouc si zahrála další početní výhodu. Po rychlé kombinaci na jeden dotek ale Káňa trefil přesunujícího se Frodla.

Hanáci pokračovali v aktivní hře. Z pravého kruhu málem překvapil hostujícího brankáře Nahodil, také v tomto případě byla slyšet jen horní tyč. Poté už iniciativu přebralo Dynamo. Po zaváhání olomouckých obránců těsně minul Hyka, následně z mezikruží puk nezvedl dostatečně vysoko Zohorna a vzápětí střílel Říčka těsně vedle. Gólu se Pardubice dočkaly v 15. minutě, kdy závar na brankovišti potrestal Robert Kousal - 0:1. V posledních dvou minutách třetiny hráli domácí přesilovku, jenže rány Kunce a Navrátila se neujaly.

Na začátku prostřední periody byly Pardubice nebezpečné, jejich nápor zastavilo vyloučení Říčky za vysokou hůl. Kohouti dostali k dispozici čtyřminutovou přesilovku, přičemž první její část využili. V čase 23:18 vypálil Orsava, jehož pokus byl sice sražen na zadní mantinel, po příhodném odrazu se střelou do horní části klece ale prosadil Jan Káňa - 1:1. Celek v černých dresech byl rázem při chuti, Knotek se však z dorážky před brankovištěm neprosadil.

Následně se hra srovnala a hosté vyrazili do protiútoku. Bekhendové zakončení Ciencialy ale Konrád vytěsnil. Připomněl se také Pavel Musil, jehož rychlá akce zprava těsně minula cíl. O vzruch se postaral i Radil, střelu z mezikruží gólman Mory pokryl. Konrád se zaskvěl také v dalších situacích. Nejprve zneškodnil ostrý projektil Radila a pak zlikvidoval samostatný únik Zohorny. Po vyloučení Menšíka se Pardubice trefily podruhé, rána Jana Košťálka propadla až za brankovou čáru - 1:2.

Zkraje třetí části zamířil na trestnou lavici Strapáč. Další ostrou ránu od modré čáry vyslal Košťálek, navíc touš tečoval Adam Musil, avšak Konrád udržel hrací předmět mezi betony. Ve vlastním oslabení zahrozila také Olomouc, když hned po buly vypálil Švrček do připraveného Frodla. Ve 48. minutě si přebral volný puk Radil a z mezikruží vyzkoušel pozornost gólmana, hned vzápětí byl vyloučen Škůrek.

Pardubice si v přesilovce vytvořily velký tlak, ale úspěšné nebyly. Početní výhodu si vyzkoušela také Olomouc, jenže kvalitní defenzíva Dynama nebezpečí nedopustila. Už 3 minuty před závěrečnou sirénou domácí zkusili powerplay. Zahrozil především Škůrek při střele od modré čáry, avšak úspěšná dorážka vzápětí nepřišla. Východočeši tak v plecharéně zvítězili 2:1.


OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): „Zápas jsme začali poměrně dobře. V první třetině jsme si vytvořili šance, ale nedokázali jsme je proměnit. První gól soupeře nás potom trochu zabrzdil. Ve druhé třetině jsme využili přesilovku, ale Pardubice následně také. Při závěrečné hře bez brankáře jsme si vytvořili střelecké možnosti, ale nedokázali jsme je využít. Celkově jsme však nepodali vůbec špatný výkon. Když budeme takhle hrát dál, budeme bodovat.“