Report ze zápasu LIB vs. OLO (6:2)

Bílí Tygři Liberec

logo

6:2

(1:0, 3:2, 2:0)

logo

HC Olomouc

K prvnímu střeleckému pokusu se dostali Hanáci. Ve 3. minutě se uvolnil mezi kruhy Kusko, jehož pobídku lehce tečoval Tobiáš Handl, který mimo jiné v Liberci odehrál své první letošní extraligové utkání, nicméně Kváča si poradil. Tygři poprvé zahrozili o chvíli později, kdy Olomouc přečkala nahození Dernera a následnou dorážku Rychlovského. V čase 7:00 mohl otevřít skóre Bambula, jenže v samostatném úniku neuspěl.

Už po skončení první liberecké přesilovky se do šance dostal Bulíř. Produktivní útočník s číslem 88 na dresu ale nenašel mezírku mezi betony pozorného Konráda. Také Mora si zahrála zkrácenou přesilovku, jenže gól nevstřelila, ačkoliv zajímavý projektil z kruhu vyslal Káňa. Ke konci úvodního dějství měli Severočeši tlak. Nejprve Filippi zpoza brány vybízel Flynna, který ovšem brankovou konstrukci minul. Chuť si Liberec zlepšil dvacet vteřin před sirénou, kdy od modré čáry přesně vystřelil v početní výhodě domácích Balinskis, touš tečoval Michael Frolík - 1:0.

Na začátku druhé třetiny si první lajna Kohoutů vytvořila tlak, avšak Andělovi střela z kruhu nesedla a vyražený touš o kousek přeletěl horní tyč. Na druhé straně zahrozil Najman, jehož ránu vyrazil Konrád. Vyrovnáno mohlo být ve 25. minutě. Škůrek tvrdě vystřelil od modré čáry z první, jenže orazítkoval pouze břevno. Z kontru mohli zaúřadovat Bílí Tygři, Faško-Rudáš však z kruhu slovenského gólmana nepřekonal. Šťastnější byl Liberec v čase 26:48. Melancon před brankou vybídl Adama Najmana, jenž se nemýlil - 2:0.

Do hry se Mora mohla dostat v přesilovce. Zahrozil v ní Navrátil, jehož dlouhou kličku do forehandu domácí brankář zastavil. Už po skončení početní výhody celku v červených dresech Liberec skóroval potřetí, když Thomas Joseph Melancon trestal precizní přihrávku zpoza brány - 3:0. Kváča si i nadále držel stoprocentní úspěšnost, vychytal také Bambulu. Naopak domácí se posléze počtvrté prosadili, přečíslení dvou na jednoho využil Jaroslav Vlach, jemuž kotouč přesně adresoval Najman - 4:0.

Závěr druhé části se však svěřencům Jana Tomajka a Borise Žabky povedl na jedničku. O první gól Olomouce se postaral Michal Kunc, který překvapil Kváču střelou z kruhu - 4:1. Následně se ve vlastním oslabení trefil po krásné individuální akci Jan Bambula - 4:2. Na začátku třetí třetiny se do šance dostal Nahodil. Tým z Hané se mohl dostat k soupeři ještě blíže, avšak přesilovku po vyloučení Dernera nevyužil.

Zhruba jedenáct minut před koncem třetí periody ale Tygři šli na chvíli do tří. Orsava se prezentoval střelou z kruhu, těsně však minul. Po návratu libereckých hráčů na led Kohouti inkasovali popáté, Oscar Flynn přesně zamířil po chytré přihrávce Balinskise - 5:2. Potlesk tribun si čtyři minuty před koncem vysloužil domácí gólman Kváča, který sympatickým gestem fair-play odvolal možné vyloučení Menšíka. V 59. minutě Liberec potvrdil své vítězství 6:2 gólem Jakuba Rychlovského.

OHLASY

Jiří Kudrna (Bílí Tygři Liberec): „Z naší strany musím utkání hodnotit pozitivně. Navázali jsme na výkon z minulého duelu a jsme rádi, že jsme z těch domácích zápasů vytěžili šest bodů. Jsme velice spokojeni s předvedenou hrou, těší nás i produktivita. Chtěl bych vyzdvihnout celý tým, dobře jsme ubránili oslabení, byli jsme silní na kotouči, z čehož pramenily naše šance.“