Report ze zápasu OLO vs. KVA (2:0)

HC Olomouc

logo

2:0

(1:0, 0:0, 1:0)

logo

HC Energie Karlovy Vary

V úvodních minutách se na větší šanci čekalo. Mora si vytvořila krátký tlak, ale ihned poté na druhé straně zahrozil Kohout, jenž těsně před přesunujícím se Lukášem promáchl. V čase 6:25 se Hanáci radovali, jenže trenérská výzva hostů zabrala. Menšík se totiž bruslí střetl s brankářem Habalem, a proto branka Jiřího Ondruška neplatila. Následně se v obrovské příležitosti ocitl Nahodil, který byl faulován Beránkem, trestné střílení se ovšem nepískalo.

Karlovy Vary v první periodě moc nebezpečné nebyly, nicméně z levého kruhu zahrozil Koblasa. Na opačné straně se ke střele z první dostal Řezníček, avšak Habalova vyrážečka byla v pozoru. Po rychlé předávce ve střední třetině se volný na pravé straně útočného pásma ocitl Orsava, prostor mezi rukou a tělem hostujícího brankáře nenašel. Kohouti se konečně prosadili v poslední minutě první periody, kdy Lukáš Nahodil dorazil střelu Řezníčka, která skončila na tyči - 1:0.

Zkraje druhé třetiny zahrozil Rutar, jehož únik gólovou radostí neskončil. Energie si o chvíli později vytvořila tlak v útočném pásmu, Lukáš všem střelám soupeře odolal. Po vyloučení Plutnara čekala na kohouty druhá přesilovka. V ní promáchl těsně u brankoviště Klimek a poté Orsava z kruhu netrefil brankový prostor. Připomněl se nebezpečnou ranou také Olesz, kvůli teči obránce ale o kousek přestřelil.

Západočeši se následně dostali do úniku dvou na jednoho, ale dvojice Rachůnek - Gríger si ve finální fázi nepředala černou gumu úplně nejlépe. Ve 33. minutě Navrátil chytře vybídl Kuska, jehož střela z první zapadla na Habalovo rameno. Také při další početní výhodě byl celek z Hané nebezpečný, avšak kýženou druhou branku nepřidal. Zleva zahrozil i Káňa, karlovarský brankář ale znovu předvedl dobrou práci.

Závěrečnou část hry začali hosté aktivně. Přečíslení dvou na jednoho ale neproměnil Hladonik, kterého vychytal Lukáš. Na druhé straně zahrozil Rutar, jenž po přistrčení Ondruška pálil z otočky do Habalova betonu. Energie se snažila vyrovnat, měla k dispozici i přesilovku, ale tu Hanáci srdnatě ubránili. Navíc mohli dvakrát zvýšit, když se v jasných šancích objevili Menšík a Klimek.

V čase 48:23 se už ale Mora dočkala. Zhruba minutu soupeře tlačila v pásmu a nakonec se díky přesně umístěné střele z mezikruží do listiny střelců zapsal Jakub Orsava - 2:0. Po druhém gólu týmu v bílých dresech Karlovy Vary opět několikrát zahrozily. Kupříkladu Rachůnek se protáhl po levé straně, ale o pár centimetrů přestřelil. Zhruba čtyři minuty před koncem třetího dějství zamířil na trestnou lavici Dujsík a krátce po něm i Ondrušek s Rachůnkem, takže hosté hráli přesilovku čtyři na tři. Pomohli si i tím, že odvolali Habala, ale gólu se nedočkali. Olomouc tedy zvítězila 2:0.

OHLASY

Boris Žabka (HC Olomouc): „Věděli jsme, že soupeř má za sebou výbornou sérii na hřištích soupeřů. Nechtěli jsme jej pouštět do velkých příležitostí a zároveň jsme chtěli kontrolovat předbrankový prostor. Měli jsme několik možností, ale prosadili jsme se pouze jednou. Zápas byl dlouhou dobu těžký po mentální stránce, drželi jsme těsné vedení. Druhý gól nám pak hodně pomohl.“