Report ze zápasu KOM vs. OLO (1:0)

HC Kometa Brno

logo

1:0sn

(0:0, 0:0, 0:0 - 0:0 )

logo

HC Olomouc

Už ve 2. minutě si domácí zahráli přesilovku, když na trestnou lavici musel odjet Plášek. Kometa si vytvořila tlak, ale se střelami Kundrátka či Holíka si Lukáš poradil. Po ubráněném oslabení se Mora dostala k prvním střelám. Od modré čáry to zkoušeli zadáci Řezníček a Mareš, ale brněnský brankář Furch se zahřál dobře. Další nepříjemnost musel zkušený gólman řešit o chvíli později. Olesz před brankovištěm našel Nahodila, jenž si však neporadil. Celou akci zakončila Marešova rána, kterou Furch pouze vyrazil, jenže dorážející Musil taktéž neuspěl.

O vzruch před brankou Olomouce se postaral Holík. Český reprezentant se objevil sám před Lukášem, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Na druhé straně kluziště získal touš Menšík, jehož rychlé zakončení dorážel z pravého kruhu Kucsera, avšak v pravděpodobně největší šanci kohoutů v první třetině nezakončil přesně. V závěru periody Hanáci ubránili další oslabení, načež tři sekundy před první sirénou zastavil únik Horkého pozorný Lukáš.

Začátek druhé části byl poměrně opatrný. Plášek pálil z mezikruží těsně vedle tyče, Rašner naopak nad břevno. Okolo 27. minuty měli svěřenci Jana Tomajka a Borise Žabky územní převahu, poprvé skórovat se jim ale nepovedlo. Také Kometa ovšem vystrčila růžky, když si kotouč před Lukášem přebíral Holík, avšak do komfortnějšího zakončení se neprotlačil. V ponechané výhodě se připomněl domácí Koblížek, kterého ale z bezprostřední blízkosti vychytal perfektní Lukáš.

Při vyloučení Knotka Brno nebezpečně kombinovalo. Z vrcholu kruhu vypálil zápěstím Zbořil, přičemž kotouč se snažili dorazit Zaťovič s Vincourem, ale defenzíva celku v červených dresech byla opětovně pozorná. Ve 36. minutě podržel touš na levém křídle Káňa, jenž přenechal do tandemu Knotkovi, který svou dělovku jen těsně neumístil do brankového prostoru. V úplném konci druhé části Strömberg našel křížným pasem Hollanda, špička betonu olomouckého gólmana byla v pohotovosti.

Třetí třetina začala bekhendovou střelou Fleka do horní části klece, Lukáš se po puku dokázal natáhnout. V čase 44:25 si Mora zahrála první přesilovku, při které nebyla daleko ke vstřelení branky. Dvakrát po sobě střílel z pravého kruhu Káňa, Furch se však zaskvěl především při druhém pokusu, který vyrazil do ochranné sítě. Ještě v průběhu početní výhody se Škůrkovi nepovedlo vystřelit, nicméně černá guma se odrazila před Pláška, jenž bekhendem trefil betony domácího muže v masce.

Ani další průběh třetího dějství branku nenabídl, přestože brněnský Ščotka či olomoucký Musil měli snahu překlopit skóre na stranu svých týmů. V 59. minutě navíc Nahodil zahrozil před dezorientovaným Furchem, nicméně hrací předmět za záda brankáře nedoklepl. Na začátku prodloužení byl aktivní Flek. Brněnský rychlík obkroužil bránu a poté z kruhu zamířil mimo tři tyče. Největší šanci nastavené hrací doby ale měl na hokejce Plášek, jehož samostatný únik brankou neskončil. Bekhendová klička se mladému útočníkovi nevydařila.

I v nájezdech se dlouho čekalo na gól. Knotek, Nahodil, Káňa, Navrátil ani Plášek neproměnili, v páté sérii tedy přisoudil bonusový bod na konto Komety Radek Koblížek.

OHLASY

Jiří Horáček (HC Kometa Brno): „Stejně jako soupeř jsme nedali gól, ale naštěstí jsme to urvali v nájezdech. Dva body bereme, Olomouc je těžký soupeř. Z naší strany to bylo odpracované, jen nám ještě váznou určité fáze hry. Jak jdou zápasy rychle po sobě, je to pro kluky náročné.“