Report ze zápasu CEB vs. OLO (4:2)

Banes Motor České Budějovice

logo

4:2

(0:0, 1:2, 3:0)

logo

HC Olomouc

Obě mužstva vstoupily do utkání aktivně a hned v úvodu se rodily první slibné příležitosti na obou stranách, žádné z nich ale nevedly k výraznějšímu ohrožení brány soupeře. Olomouc si na začátku 4. minuty vykoledovala přesilovou hru, ve které měl nejblíže ke skórování Plášek, jeho ránu ale vytěsnil skvělým zákrokem brankář Strmeň.

Aktivní Káňa se dostával do dobré šance o tři minuty později, jeho klička do forhendu ale skončila nedůraznou střelou. Na druhé straně se krátce před polovinou periody musel zaskvět Lukáš s celou obranou. Šikovnost Gulaše způsobila v brankovišti Mory velké zmatky, načež pálil po dobré práci Štencela Vráblík, jeho rána ale netrefila prostor tří tyčí.

Hra se i ve zbytku první části přelévala ze strany na stranu, ani jeden z týmů ale nenašel do konce první dvacetiminutovky cestu za prvním gólem utkání.

Do druhé třetiny vlétli svěřenci trenérů Tomajka a Žabky skvěle, odměnou jim navíc byl v přesilové hře vedoucí gól. Jan Knotek byl v brankovišti dostatečně důrazný a dostal ve zmatcích v působišti Strmeně černou gumu až za brankovou čáru. Gól ještě posvětila kontrola u videa, která na původním verdiktu nic nezměnila.

Obdržený gól ale jako kdyby vlil krev do žil spíše Motoru. Budějovičtí začali více a více bušit do obrany Olomouce, která postupně musela odolávat skvělým šancím včetně té Pecha, který svoji šanci po přihrávce Gulaše nikým nebráněn před brankovištěm trestuhodně zahodil.

Mora hrozila jen ojediněle, přesto mohl hostům navýšit vedení Kunc, který ve 28. minutě trefil tyč Strmeňovy klece. Přesně v čase 33:00 ale kapituloval na druhé straně i brankář Lukáš v oslabení Hanáků. Stuart Percy poslal od modré nechytatelnou dělovku do horního růžku a rozradostnil domácí publikum.

Motor pokračoval v dobré práci směrem dopředu, další vyloženou šanci ale zahodil Dzierkals, ač jeho sólo akce měla učebnicové parametry až na finální zakončení.

Poté šla Olomouc ke konci druhé periody znovu do vedení. Mora si vytvořila velmi dobrý tlak v útočném pásmu, který nakonec využil nádhernou tečí po střele Švrčka od modré před bránou Rostislav Olesz, který zužitkoval nespočet zkušeností z podobných situací.

Motor vletěl skvěle do třetí periody a po pěti a půl odehraných minutách poslal domácí do vedení veterán Tomáš Čachotský, který i s dávkou štěstí tečoval kotouč před Lukášem a usměrnil jej do branky, díky čemuž znovu srovnal stav zápasu.

Utkání v budějovické Budvar aréně se začalo po druhém gólu domácích přiostřovat, Motor navíc nepřestával po vyrovnávací brance bušit do obrany Olomouce, čehož v 53. minutě zužitkoval k vedoucímu gólu. Lukáš Pech i se štěstím díky odrazu o obránce Mory dostal kotouč za Lukáše a poprvé v zápase dostal České Budějovice do vedení.

Olomouc ještě v závěrečných minutách vyvíjela na obranu Motoru tlak, stav utkání už ale srovnat nedokázala, Motor navíc v poslední minutě přidal gól do prázdné z hole Jakuba Valského. Z jihu Čech tak Mora odjela bez zisku jediného bodu.

OHLASY

David Čermák (HC Motor České Budějovice): „Chtěli jsme potvrdit tři body z minulého utkání, což se nám také povedlo. Olomouc je hodně silný soupeř, proti kterému se strašně těžko hraje. Jsme rádi, že se nám zápas podařilo otočit, i když jsme dvakrát prohrávali. Opět jsme si pomohli v přesilovkách. Důležité také bylo, že jsme zvládli i hru v oslabení.“