Report ze zápasu LIB vs. OLO (6:1)

Bílí Tygři Liberec

logo

6:1

(2:1, 3:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

Od začátku nasadili kohouti dobré tempo. Už po třiadvaceti sekundách se ke střele dostal Tomáš Černý, jehož pokus vyrazil Petr Kváča pouze před sebe. O gólovou dorážku se však Knotek pokoušel marně. A tak vzápětí přišel trest. Rychlovský našel milimetrovou zadovkou Petra Jelínka, který s klidem překonal Jana Lukáše - 1:0. Červenobílí se ale stihli během dvou minut oklepat. Bambula obral o kotouč Flynna a ještě ho přistrčil Janu Knotkovi, jenž parádní pumelicí vyrovnal – 1:1. Neuběhlo ovšem mnoho času, aby se stav tohoto zápasu opět měnil. Vyloučení Musila potrestal po asistenci Birnera s jistotou přesný Jan Ordoš – 2:1. V následujícím průběhu třetiny exceloval především gólman Tygrů Petr Kváča. Odchovanec boleslavských Bruslařů totiž zvládl pokrýt šance Kuska, Strapáče i Škůrka ze závěru první dvacetiminutovky.

Ze začátku druhé části pokračovali v náporu Hanáci, ovšem stále si lámali zuby na maskovaném muži ve svatyni domácích. Liberec toho posléze využil. Oscar Flynn nabral puk na svou hůl, přechytračil rychlou kličkou jednoho z obránců a zamířil mezi Lukášovy betony – 3:1. Severočeši tedy šli do dvoubrankového trháku. Mora ale rozhodně nechtěla složit své zbraně a stále se snažila nějak překvapit svého soupeře. O korigování skóre se pokoušel Karel Plášek, ani ten se však radovat nemohl.

Skóre se tak měnilo na druhé straně. Bezmocnou obranu společně s brankářem překonal ve 38. minutě aktivní Jakub Rychlovský – 4:1. Vyloučení Jana Bambuly navíc znamenalo další problém pro hosty. Jaroslav Vlach dostal od Balinskise přihrávku do správných míst a tvrdou ranou překonal Lukáše – 5:1. Do kabin se tak šlo za poměrně jednoznačného stavu.

Třetí třetinu odstartovalo střídaní na straně hostí. Jana Lukáše vystřídal mezi třemi tyčemi po zranění vracející se Branislav Konrád. Ani to ovšem tolik nepomáhalo k nějaké změně. Musil zahrozil z ostrého úhlu svým pokusem, ale trefil jenom boční síť soupeřovy branky. Projektil Jana Bambuly skončil podobně. Tři body pro Liberec byly definitivně zpečetěny v 54. minutě. Jan Ordoš dostal od Flynna výborný pas na osu hřiště, efektivně touš zpracoval a z druhého doteku pokřtil Konrádův návrat po zranění – 6:1. Ani protentokrát to tedy nevyšlo. Hanáci odjíždí s nulou.

OHLASY

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): „Jsme spokojeni s výsledkem i s předvedenou hrou. První třetina byla trochu nahoru dolů, soupeř byl velmi aktivní a vytvářel si šance po našich chybách. Hodně nám však pomohl gól z přesilovky na 2:1, tím jsme se uklidnili. Ve zbytku zápasu jsme byli lepší.“