Report ze zápasu OLO vs. KLA (6:2)

HC Olomouc

logo

6:2

(2:0, 3:0, 1:2)

logo

Rytíři Kladno

Domácí naskočili do utkání famózně, když se již ve třetí minutě prosadil Karel Plášek. Olomoucký forvard se ve slotu zorientoval nejlépe a střelu z otočky umístil přesně k levé tyči. V polovině periody mohl druhou branku přidat Silvester Kusko, který se před Brízgalou ocitl naprosto sám. Pokus slovenského útočníka ve službách Mory však zamířil pouze do výstroje gólmana Kladna.

Zanedlouho poté se domácí přeci jen radovali znovu. Jakub Orsava posunul kotouč na modrou čáru, kde číhal Jan Bambula. Rána z první v podání tohoto mladého hokejisty prosvištěla nad pravým betonem brankáře až do sítě. Skvělou aktivitou a napadáním se Kohouti dostávali do spousty příležitostí, ale další branku v úvodní periodě nevstřelili.

Úžasný úvod měla Mora i ve druhé části. Střela kapitána Ondruška sice zaduněla o chrániče gólmana, ale dravý Silvester Kusko našel odražený kotouč a zakončil nekompromisně do pravého růžku klece. O necelé tři minuty později se domácí fanoušci opět zaradovali. Výstavní ránu Jiřího Ondruška v přesilové hře zastavila až síť v kladenské svatyni. Po čtvrtém zářezu Rytíři sáhli ke střídání gólmanů. Adama Brízgalu nahradil Landon Bow.

Neutuchající aktivita Hanáků vyústila v další vstřelený gól, tentokrát s pořadovým číslem pět. Odražený puk po střele kapitána Ondruška zůstal ležet v brankovišti hostů, čehož využil připravený Adam Rutar, který poslal herní předmět pod víko.

I závěrečné dějství rozehráli domácí fantasticky. Po ráně Michala Kunce se kotouč odrazil příhodně ke Karlu Pláškovi, který si s celou situací věděl rady a střelou do poloodkryté klece přidal svůj druhý zářez. První branku hostů zaznamenal o chvíli později Adam Kubík, jenž po obkroužení Konrádovy klece zamířil přesně do pravé šibenice.

Kohouti si závěr utkání užívali. Bambula nastřelil necelé tři minuty před závěrečnou sirénou tyč, ale domácí to rozhodně mrzet nemuselo. Ani šťastná branka Ondřeje Slováčka vývoj utkání nezměnila. Mora zvítězila jasně 6:2 a slaví zisk tří bodů.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Jsme rádi za tři body, protože předchozí tři utkání jsme prohráli. Od začátku byla v zápase menší nervozita, ale naštěstí jsme byli produktivní, v první třetině jsme dali jeden gól z mezikruží, jednou po buly. Musím hráče pochválit, dneska jsme hráli to, co jsme chtěli a nedělali jsme moc chyb. V tom je největší plus zápasu.