Report ze zápasu HKM vs. OLO (5:4)

Mountfield HK

logo

5:4p

(1:1, 3:3, 0:0 - 1:0)

logo

HC Olomouc

Opatrný úvod utkání poznamenala v Hradci Králové řada nepřesností na obou stranách. Po úvodním oťukávání se do slibné šance dostal až na konci 8. minuty Bambula, který pálil velmi dobře lehce nad ledovou plochou, brankář Růžička si ale s jeho pokusem poradil.

Na druhé straně okusil své štěstí pumelicí od modré čáry McCormack, jehož rána i s tečí skončila na tyči Konrádovy svatyně. Lvi se ale mohli z úvodního gólu radovat jen o minutu později.

Jakub Lev pálil z první v přesilové hře nechytatelně do horního růžku a rozradostnil hradecké publikum. A právě Lev byl u další nebezpečné akce třetiny o tři minuty později. Jeho nepříjemné nahození před bránu ale neodkázali jeho spoluhráči uklidit za Konrádova záda.

Olomouc se ale postupně začala více a více osmělovat směrem do útoku a odměnou jim byla srovnávací branka po vyloženě šanci Perreta na druhé straně, který netrefil téměř prázdnou bránu.

Podobnou nabídku ale druhé straně kluziště neodmítl Pavel Musil, který po nabídce Kunce trefil prázdný prostor brány, kde se Růžička nemohl stihnout přesunout.

V prostřední periodě se s góly roztrhl pytel. Šestigólovou nadílku odstartovalo dvojité vyloučení Hanáků, které Hradečtí potrestali dvěma přesnými zásahy v podání Aleše Jergla a Kevina Klímy, kteří svými nekompromisními pokusy nedali Konrádovi šanci zasáhnout.

Lvům po odskočení do dvoubrankového vedení narostla chuť směrem do útoku a zejména Lalancette mohl poslat svůj tým do ještě většího náskoku, jeho skvělá individuální akce ale skončila na tyči brány Konráda.

Olomouc se poté dokázala vrátit do zápasu dvěma slepenými góly. Nejprve z nenápadná akce pálil přesně do horního růžku i ve stínu obránce Jakub Navrátil, na kterého po úspěšném vhazování Kohoutů navázal stejně skvělou ranou Tomáš Dujsík.

Na straně Hradce Králové se ale znovu prokázala individuální kvalita, tentokrát v podání Jordanna Perreta, který po skvělé akci dokázal zpoza brány propasírovat kotouč za Konrádova záda. Na Perreta mohl čtyři minuty před koncem třetiny navázat Klíma, jeho rána ale orazítkovala pouze tyč.

Už to vypadalo, že si Hradec odnese do kabin vedení v zápase, proti byl ale v zápase skvěle hrající Pavel Musil, který 18 sekund před sirénou ohlašující konec periody propálil i přes obránce brankáře Růžičku z mezikruží počtvrté v utkání.

Oproti divočině ve druhé části vstoupily oba týmy do té třetí o poznání opatrněji, šancí bylo na obou stranách pomálu. Jednu z lepších šancí měl na holi Jank, který se utrhl na modré čáře obraně a zkoušel na Konráda bekhendovou kličku, tou ale na brankáře Hané nevyzrál.

I zbytek třetí třetiny se nesl ve velmi opatrném tempu, ani jeden z týmů nedokázal docílit rozhodujícího gólu, duel tak musel do prodloužení.

Prodloužení pokračovalo v opatrné hře z obou stran, o něco více ze hry ale měli domácí. Ti se navíc rozhodli v průběhu prodloužení i k risku bez brankáře, ta jim ale vítězný gól nenabídla, ani Olomouci se nepodařilo trefit odkrytou bránu.

Třicet sekund před koncem ale ještě Hradec dostal po podražení Konráda možnost přesilové hry, kterou nakonec šest sekund před koncem dokázali zužitkovat po nahození Jeremie Blaina, které propadlo až za Konrádova záda.

OHLASY

Petr Svoboda (Mountfield HK): Měli jsme do zápasu dobrý vstup, ale nezvládali jsme konce třetin. Pozitivem určitě je, že se nám dařily přesilovky, zdviženým prstem pro nás ale je, že při hře 5 na 5 jsme prohráli 3:1. Kluci dnes ale makali, diváci nás hnali, moc si vážíme výhry i za dva body.