Report ze zápasu TRI vs. OLO (1:3)

HC Oceláři Třinec

logo

1:3

(0:2, 0:0, 1:1)

logo

HC Olomouc

Už v 5. minutě si Oceláři zahráli první přesilovku, avšak z gólu se neradovali. Po jejím skončení se nepříjemnou ranou z kruhu prezentoval Chmielewski, Lukáš však hrací předmět dokázal ramenem vyrazit nad bránu. Zkraje 10. minuty se hosté dostali do vedení, když skvělou práci na levém křídle odvedl Alex Rašner a propasíroval černou gumu mezi betony brankáře Kacetla - 0:1.

Vzápětí to mohlo být už o dva góly. Po ztrátě kotouče domácího Hrni se k zakončení do prázdné brány dostával Kusko, jenže třinecký obránce Marinčin zasáhl a pořádně svému brankáři pomohl. Následně se do šance probil Hrňa, který ale pozorného Lukáše nepřekonal. Třinec se v první periodě hnal za vyrovnáním, Voženílek se uvolnil mezi kruhy, avšak z ideální pozice branku nedal. Tři minuty před koncem první periody přišel druhý olomoucký trest, Jakub Navrátil výstavně zamířil do horní části klece - 0:2.

Druhá třetina začala šancemi na obou stranách. Po pár vteřinách našlápl na křídle Růžička, který u zadní tyče hledal volného Hrňu, ale ten prudkou pobídku promáchl. Na druhé straně kluziště si Plášek počkal na najetého Musila, kterého od radosti dělilo jen pár centimetrů, poněvadž Kacetl dokázal parádně zakročit. V laufu hrající kohouti se připomněli v následující minutě ještě dvakrát. Nejprve ránu Bambuly vyrazil Kacetl levým betonem a pak útočník s číslem 72 na zádech nedokázal usměrnit mezi tři tyče střílenou pobídku Musila.

Zhruba v polovině řádné hrací doby musel Lukáš dvakrát zasahovat proti nepříjemným střelám z mezikruží, Nestrašil s Hudáčkem si však na olomouckém brankáři vylámali zuby. Po faulu Knotka hrál Třinec druhou přesilovku. Na jejím začátku se ale dopředu dostával Orsava, jehož ránu Jeřábek srazil do ochranné sítě. Následně si domácí vytvořili velký tlak, ovšem nápor dvojice Chmielewski - Kurovský brankář Hanáků přečkal bez úhony. Ve 39. minutě nahazoval puk do předbrankového prostoru domácí Čukste, načež k teči se dostal Voženílek, avšak Lukáš opět zareagoval a také nadále držel čisté konto.

Ve třetí třetině Hanáci velmi dobře bránili své dvoubrankové vedení. Lehce polevili zkraje 45. minuty, kdy Roth vybídl před brankou osamoceného Daňa, ale slovenský útočník mezírku mezi betony Jana Lukáše nenašel. Za pár minut právě Daňo usedl na trestnou lavici. Hanáci při své první početní výhodě několikrát slibně vystřelili, ale třetí branky se nedočkali.

Zhruba tři minuty před závěrečnou sirénou ostře vypálil Jeřábek. K dorážkám se dostal aktivní Voženílek, avšak Lukáš udržel beton na ledě a znovu se zaskvěl. Olomoucký gólman byl hrdinou i v následujícím okamžiku, když zastavil teč Daňa při střílené pobídce Nestrašila. Definitivní pojistku olomouckého vítězství zařídil gólem do prázdné brány Lukáš Nahodil - 0:3. Pouhých šest sekund před koncem sice Třinec díky Danielu Kurovskému snížil, radost ze zisku tří bodů ale měli Hanáci. Ve Slezsku uspěli poměrem 3:1.

OHLASY

Vladimír Országh (HC Oceláři Třinec): Byli jsme o krok pozadu. Olomouc dobře dostupovala, vyhrávala osobní souboje. Do nějakých šancí jsme se dostali, ale bohužel jsme je neproměnili. Soupeř šel rychle do vedení 2:0 a pak hrál dobře v obraně. Nepomohli jsme si ani přesilovkami. Dnes to na nás trochu dolehlo a Olomouc bere zaslouženě všechny tři body.