Report ze zápasu MBL vs. OLO (4:0)

BK Mladá Boleslav

logo

4:0

(1:0, 0:0, 3:0)

logo

HC Olomouc

V úvodní třetině se poměrně dlouho čekalo na vyloženou šanci. Početní výhodu dostali v 7. minutě k dispozici domácí a na jejím konci ji využili. Ondřej Roman si našel místo mezi kruhy a jeho tečovaná střela propadla mezi betony olomouckého gólmana Konráda - 1:0. Přesilovku si zahrála i Mora, jenže musela dávat pozor na zadní vrátka, když rychlost nabral Najman a následně přihrál Pláňkovi, který Konrádovu klec netrefil. V 18. minutě mohlo být vyrovnáno. Orsava si počkal na přesnou přihrávku Škůrka a upaloval sám na Novotného. Mladoboleslavský gólman se však zaskvěl, takže po první třetině byli v těsném vedení domácí.

Už po dvanácti sekundách prostředního dějství se do příhodné pozice dostal Strapáč, jeho projektil ale zamířil jen do vnějšího oblouku brány. Na druhé straně se o parádní hokejový kousek pokoušel Lintuniemi, avšak jeho snahu o michiganskou fintu přečetl Navrátil. Po nepřesné přihrávce Bambuly se Mladá Boleslav dostala do velké šance. Najman ještě hledal Klímu před prázdnou klecí, avšak skvělý obranný zákrok Řezníčka brance zamezil. Ve 24. minutě pálil těsně nad Káňa a vzápětí se do kvalitního střeleckého postavení dostával Dujsík, jenže černá guma mu utekla.

Možnosti měli Hanáci při čtyřminutové přesilovce, trest za vysokou hůl odpykával Söderlund. Domácí však důsledně blokovali olomoucké střely a když už nějaká rána propadla směrem na bránu, Novotný byl vždy připraven. Po návratu z trestné lavice vybízel švédský útočník lépe postaveného Klímu, Ondruškova hůl ale pokus srazila do bezpečí. V další fázi utkání měli početní výhodu i Středočeši. Svěřenci trenérů Tomajka a Žabky se velmi dobře bránili, Konrád se akorát musel činit při ráně Lantošiho z kruhu. V závěru třetiny se dvakrát připomněl Šťastný. Jednou vypálil těsně vedle bližší tyče a následně si povyjel do velmi dobré pozice, ale Konrád si vybruslil a fantasticky zasáhl.

Domácí se hned zkraje třetí periody dostali do dvoubrankového vedení. Beránek zachytil olomouckou rozehrávku a kotouč posunul na Ondřeje Najmana, jehož střela prošla mezi Konrádovými betony - 2:0. Poté se dlouho na nějakou šanci čekalo, až po šesti odehraných minutách ve třetím dějství se úplně volný na levém kruhu objevil Söderlund. Švédský forvard ještě hledal před brankovištěm Romana, ale ten přihrávku nečekal. Mora se osmělila, když Orsava v přečíslení tři na dva parádně vybídl Káňu na pravém kruhu, jenže proti jeho zakončení se Novotný přesunul.

V čase 49:54 se Bruslaři dočkali třetí trefy. Kelly Klíma si pokryl kotouč před Káňou s Orsavou a posléze jej přesnou střelou z otočky umístil k přední tyči - 3:0. Do šance se po rychlé narážečce dostal Olesz, Novotný však i nadále držel čisté konto. Olomouc měla snahu hrát v útočném pásmu, ale pak přišla nepřesná přihrávka, která nastartovala Dvořáčka, jenž ještě vybídl Mária Luntera. Slovenský útočník pak z mezikruží přesně zamířil nad Konrádovo rameno - 4:0.

Za stavu 4:0 si šance tvořily oba celky. Olomouc měla možnost přerušit Novotného neprůstřelnost, jenže neprosadila se ani při závaru na brankovišti. Po třech výhrách Hanáků ve vzájemných zápasech se tentokrát radovali Bruslaři, kteří na domácím ledě uspěli jasným rozdílem.

OHLASY

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): „Z naší strany to byl dobrý zápas podpořený výkonem gólmana. Konečně jsme využili přesilovku, což nám pomohlo a díky ní jsme se vlastně dostali do vedení. Zlomový moment nastal, když jsme ubránili čtyřminutové oslabení a pak jsme využili chyby Olomouce. Jsme rádi za tři body.“