Report ze zápasu OLO vs. LIB (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3

(1:1, 1:2, 0:0)

logo

Bílí Tygři Liberec

Úvod duelu zachytili domácí skvěle. Svůj tlak Mora umocnila v přesilové hře, ale skórovala až po jejím skončení. Po dobré souhře propadl kotouč do prostoru mezikruží, kde číhal připravený David Škůrek a přesnou ranou zápěstím vymetl horní růžek liberecké klece.

Ani Tygři nechtěli zůstat pozadu a chvíli po vedoucí brance kohoutů dostali šanci na vyrovnání. Po faulu šli Olomoučtí do čtyř. I když to ze začátku vypadalo na ubráněnou dvouminutovku, hosté se přeci jen radovali. Střela z hole Martina Faško-Rudáše nepatřila do kategorie povedených, ale nepříjemně zaplachtila až k pravé tyči Konrádovy branky.

Severočeši odskočili do vedení ve druhé části, kdy po rychlé akci vyprosil pas od Dlouhého připravený Jaroslav Vlach, jenž z mezikruží přesně propálil skulinku mezi betony olomouckého gólmana.

Další komplikace pro Moru přišla ve chvíli, kdy byla v obrovském tlaku, ale z ničeho nic přeskočil kotouč Bambulovu hůl a Faško-Rudáš se z vlastní obranné třetiny mohl řítit na Konráda. Celou akci přerušil olomoucký mladík faulem a rozhodčí nařídil trestné střílení. K nájezdu se postavil Oscar Flynn a po naznačení forhendové kličky stáhl puk okamžitě do bekhendu a zakončil kolem těla padajícího Konráda až do sítě.

Ještě před druhou sirénou ale utkání zdramatizoval Jan Káňa. Domácí kanonýr si skvěle našel nahození Rutara a šikovně tečoval kus černé gumy do mezírky mezi betony brankáře Neužila. Kvůli hře vysokou holí ještě rozhodčí jeli celou situaci přezkoumat k videu, ale po vzájemné poradě a zhlédnutí opakovaných záběrů nakonec branku uznali.

Hanáci se hnali za vyrovnáním a Strapáč k tomu byl velmi blízko. Prudký pas napříč celou útočnou třetinou ale nedokázal zpracovat a místo odkryté branky poslal kotouč jen do mantinelu. Další bombu, tentokrát z Bambulovy hole, zablokoval obětavý bek Liberce. Gólman Neužil musel být proti domácím útočníkům neustále v permanenci, chytil i projektil unikajícího Navrátila, a byl to právě on, kdo držel Bílé Tygry v těsném vedení.

Drtivý tlak vedl i k dalším příležitostem, Dujsíkova rána však narazila na Neužilův beton a jako přes kopírák dopadl i pokus Bambuly. Poslední zběsilý úprk měl na svědomí Káňa, jeho střelu zápěstím ale liberecký gólman poslal vyrážečkou pryč ze třetiny. Liberec tak v poslední části uhájil těsné vedení a po vítězství 3:2 si připisuje plný počet bodů.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Začali jsme dobře, vedli jsme 1:0, ale ten gól na 1:1 nás trošku zbrzdil. Druhou třetinu jsme neodehráli dobře a to nás dneska stálo zápas. Ve třetí třetině jsme podali skvělý výkon, vytvořili jsme si šance, které jsme bohužel neproměnili a ten gól nám prostě chyběl.