Report ze zápasu TRI vs. OLO (3:4)

HC Oceláři Třinec

logo

3:4

(2:1, 1:2, 0:1)

logo

HC Olomouc

Vyrovnaný začátek první třetiny protrhla až chvíle, kdy dobrou střelu na brankáře Mazance vyslal z pravého kruhu Škůrek, jeho ránu ale brankář Mazanec zlikvidoval. Na konci třetí minuty se Hanákům nabídla první možnost přesilové hry po faulu Lyszczarczyka a nezůstala bez potrestání. Jan Káňa napřáhl před mezikružím a tečovanou ranou o obránce dostal kotouč až za záda Mazance.

Třinecké ale inkasovaný gól nepoložil a začali se ještě více tlačit do útoku, slušný závar domácích v sedmé minutě musela obrana Mory hasit i s brankářem Konrádem všemi dostupnými prostředky. Před polovinou třetiny měla ale na hokejce navýšení vedení hostí nová posila Olomouce Lukáš Anděl, který z levé strany trefil tyč Mazancovy klece.

Svůj hokejový um krátce po něm předvedl na druhé straně Nestrašil, který skvěle zavezl puk do útočné třetiny, a nakonec od mantinelu hledal před brankou dojíždějícího Jeřábka z druhé vlny, ten ale v tísni soupeře nedokázal dostat kotouč za Konrádova záda.

Třinečtí ale nemuseli smutnit dlouho. V 17. minutě to vzal na sebe Miloš Roman a krátce po překročení modré čáry vypálil Konrádovi přesně do teploměru a srovnal stav utkání. Oceláři navíc měli ještě před koncem třetiny k dispozici přesilovou hru, kterou dokázali využít. Tomáš Marcinko využil svých předností a v brankovišti dostal puk za záda olomouckého brankáře podruhé v zápase.

Krátce po třech odehraných minutách druhé části zápasu se Hanáci dostali do přečíslení tři na dva a Jan Bambula jej vyřešil vskutku náramně. Mladý útočník Hanáků napřáhl z mezikruží a po přihrávce Kučery napálil puk naprosto nechytatelně i s pomocí tyčky za záda Mazance.

Oceláři ale přes vyrovnávací gól začali ve druhé třetině docela jednoznačně diktovat tempo hry. Sestava Hanáků ale i díky skvělému Konrádovi udržela remízový stav i přes drtivý tlak Ocelářů a naopak si díky Janu Káňovi, který naprosto skvěle jen tečoval rychlou přihrávku Orsavy před Mazancem pět minut před koncem třetiny, připsala znovu vedení na svou stranu.

Netrvalo ale dlouho a Třinec stav utkání znovu vyrovnal. Obrana Mory zaváhala ve svém pásmu a byl to Alan Lyszczarczyk, který napodruhé napálil v pokleku kotouč za Konrádova záda na vzdálenější tyč.

Vstup do třetí třetiny okořenila trefená tyčka Konrádovy branky, jinak se však hra točila nahoru – dolů. Velká příležitost ke skórování potkala v mezikruží Petra Vránu v osmé minutě poslední třetiny, kapitán domácích ale těsně minul levou tyč branky.

Jan Káňa ale ze své hole udělal v 52. minutě hrstce fanoušků Olomouce v Třinci radost potřetí v zápase! Útočník Mory si dojel vlastní vyraženou střelu a z mezikruží jí poslal do odkryté klece Mazance, který se nestačil vrátit na svou pozici po předchozím zákroku.

Hanáci ještě v posledních minutách zápasu museli odolávat i přes oslabení soupeře pokusům o vyrovnání, tu největší měl na holi Daniel Voženílek, který ale netrefil puk před otevřenou částí branky Konráda. Třinečtí i v poslední minutě vrhli všechny síly do útoku včetně hry bez brankáře, vyrovnat se jim už ovšem nepodařilo.