Report ze zápasu OLO vs. VIT (0:2)

HC Olomouc

logo

0:2

(0:1, 0:1, 0:0)

logo

HC Vítkovice Ridera

Úvodní momenty zápasu patřily hostům z Vítkovic a krátce po skončení první minuty měl na holi první gól Bernovský. Jeho teč z mezikruží ale branku Konráda přeletěla na zadní mantinel. Vítkovice se díky aktivní hře dostaly také k přesilové hře, ta ale zůstala nevyužita.

Na druhé straně naopak po jejím skončení zahrozili Olomoučtí, pomezní Škůrkova rána od modré ale letěla těsně vedle levé tyče Stezkovy klece, následnou gólovku tváří v tvář Stezkovi neproměnil Klimek.

Z rychlé akce se poprvé v utkání prosadili v šesté minutě Vítkovičtí. Ránu Fridricha z prostoru pro vhazování ještě dokázal Konrád vyrazit před sebe, v prostoru brankoviště už ale velmi správně vycítil svou kořist Tobias Lindberg a nekompromisní dorážkou poslal Vítkovice do vedení.

Mora se v následujících minutách dostávala pod tlak i kvůli nepřesné rozehrávce, paradoxně to ale byla ona, kdo se krátce po polovině třetiny dostal k dobrému závaru před Stezkou. Z něj ale Olomoučtí nic nevytěžili a úspěšný nebyl ani Řezníček, který se v 17. minutě poněkud netradičně z pozice obránce ocitl sám před brankářem, efektivně zakončit ale nedokázal. Stejný konec měla i šance Nahodila v přesilovce, kterého osamoceného před brankou našel krásným pasem Navrátil.

Díky velmi aktivnímu vstupu obou týmů do prostřední periody se hra přelévala ze strany na stranu a diváky na zimním stadionu v Olomouci bavili oku lahodícím hokejem. Olomouc se krátce před polovinou třetiny dostala do výhody jednoho muže v poli navíc a v přesilovce si vytvořila slibné šance, na skvěle koncentrovaného Stezku se jí ale recept najít nepodařilo.

Naopak se stalo přesně to, co nikdo z olomouckých fanoušků vidět nechtěl. Neuběhla ani minuta po konci dobré přesilovky a na druhé straně udeřily Vítkovice. V rychlém kontru našel lotyšský snajpr Bukarts přesným pasem Rostislava Marosze, který ranou nízko nad ledem překonal Konráda podruhé v zápase.

Olomoučtí vletěli do třetí části zápasu aktivně a snažili se co nejrychleji snížit manko vítkovického vedení. Mora se dostala na začátku třetiny do dobrých šancí, na dobře chytající Stezku se jí ale recept nedařilo najít.

Olomoučtí tlačili do samotného konce a zejména v závěrečných minutách si před Stezkou vytvářeli svěřenci trenérů Tomajka a Žabky dobrý tlak, ani z něj ale byť jen jednu branku nedokázali vytěžit.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): „Nula gólů je samozřejmě špatně, šance jsme měli a gól jsme měli dát. Hlavně ve druhé třetině. Odstoupili nám dva obránci, takže se ve třetí třetině střídali jen čtyři a nedokázali jsme to pak zvrátit. Ale nemůžu říct, že by bylo všechno špatně, povedlo se nám pár akcí.“