Report ze zápasu OLO vs. KOM (3:1)

HC Olomouc

logo

3:1

(1:0, 0:0, 2:1)

logo

HC Kometa Brno

Gólový účet zápasu otevřel v 7. minutě obránce Olomouce Tomáš Galvas. Ten si poradil bez pomoci svých spoluhráčů, když s pukem obešel několik hráčů soupeře a na závěr celé akce bekhendem poslal puk do sítě brněnského Fajmona. Krátce po inkasované brance hrozil ze strany Jihomoravanů Jurný, ale Čerbák jeho pokus od modré úspěšně lapil. K vidění byla i řada početních výhod, ani jedna se skóre nepohnula.

Krátce po začátku druhé dvacetiminutovky měla domácí Olomouc šanci z další přesilovky, ani tento pokus však využitý nebyl. V 26. minutě přišly dvě velké šance na obou stranách. Nejprve se Bošek vydal do samostatného úniku, který hostující maskovaný muž zneškodnil. Krátce na to kapitán Komety Červenka měl na hokejce srovnání, jenže ani on nabídnutou šanci neproměnil. Habermann a později ani Röss za hosty nepřekonali olomouckého brankáře a dát gól se nepovedlo ani domácímu Šulganovi.

Bošek z tábora kohoutů jel v 45. minutě sám na Fajmona. Úspěšný nebyl, ale při svém pokusu ho fauloval jeden ze soupeřů a rozhodčí nařídil trestné střílení. Na to se postavil Tobiáš Sekanina, ale jeho puk do levého dolního rohu zvýšení nepřinesl. Už o necelé dvě minuty později si však domácí borci mohli druhý gól oslavit. Při hře 4 na 4 našel Galvas Kamila Drábka, který byl připraven a jeho mohutný nápřah rozvlnil síť podruhé v utkání. Při přesilovce čtyři minuty před koncem se hosté rozhodli svou početní výhodu zesílit odvoláním gólmana, což se ukázalo jako úspěšné. Autor branky Samuel Šichtař snížil na rozdíl branky a vykřesal naději pro hosty. Ta definitivně vyhasla při dvojnásobné přesilovce, a to když 8 vteřin před koncem střetnutí upravil na konečných 3:1 Viktor Šulgan.