Report ze zápasu KOM vs. OLO (2:4)

HC Kometa Brno

logo

2:4

(0:0, 2:3, 0:1)

logo

HC Olomouc

Úvodní perioda příliš vzrušení nenabídla. Oba celky vstoupily do utkání svědomitě a rozehrávaly ze zajištěné obrany. První branka padla až v čase 22:43, kdy posílal modrobílé do vedení Tomáš Šantora. Netrvalo to ani půl minuty a Nowak musel ze své sítě lovit další puk. Okamžitě po opětovném buly ve středovém kruhu vyrazil vpřed Horváth, jenž přesně přihrál na Adama Boltvana a Kometa tak velmi rychle získala dvoubrankové vedení.

Kohouti ale rozhodně neskládali své zbraně a jejich úsilí přineslo kýžené ovoce. Ještě před polovinou zápasu po individuální akci snížil Adam Havel. Po dalších šesti minutách už bylo vyrovnáno. Compel přihrál od modré čáry na kapitána Kučeru, jehož pas využil Michal Tomeček nejlépe, jak jen mohl. Domácí pomalu ztráceli své nadšení a k euforii kohoutů navíc přispěl svým druhým gólem Adam Havel. V poslední minutě druhé části poslal do vedení Moru.

Kometa se sice hnala za vyrovnáním, ale v cestě ji brzdila řada dvouminutových trestů. Nekázeň brněnského mužstva nezůstala bez potrestání, v čase 55:31 upravil na 4:2 přesilovkovým gólem Patrik Janech. Závěrečné snahy Jihomoravanů Nowak ustál a po skvělém obratu zakončili kohouti základní část DHL extraligy juniorů vítězstvím.

Olomoucká juniorka skončila v letošní sezóně DHL extraligy juniorů na posledním místě. Ve dvaapadesáti zápasech získala 43 bodů.