Report ze zápasu HKR vs. OLO (4:3)

Královští lvi Hradec Králové

logo

4:3p

(1:1, 0:1, 2:1 - 1:0)

logo

HC Olomouc

Nerozhodná první třetina

První třetina příliš zajímavé podívané nepřinesla. Oba týmy hrály ospale, Hradec měl přesto navrch a vytvářel si více šancí. Tu první ale spálila Olomouc, hned na začátku utkání jeli v přečíslení dva na jednoho exhradečtí hráči Haluza s Dominem, ale Haluza trefil pouze tyč Luňákovy branky. Na druhé straně střílel na hostujícího gólmana Kadlec, ale nedokázal zasunout puk do prázdné branky. V jedenácté minutě se vylučovalo na straně Olomouckých, když si šel za podražení odpočinout Brančík a v přesilovce se poprvé měnilo skóre. Lukáš Chmelíř napřáhl od modré čáry, Žigárdy jeho střelu vyrazil před sebe a Jan Hruška dorazil puk do hostující svatyně. Vzápětí mohl další branku přidat Volráb, který byl v dobré šanci, ale mířil vedle.

V závěru první části vyslal na hradeckou branku dělovku z mezikruží Haluza a poté i Kucharczyk ale oba minuli Luňákovu klec. Následně se k puku dostal znovu Kucharczyk, nahrál na Petra Domina a ten neměl problém dopravit kotouč za záda domácího brankáře. Těsně před první sirénou se pak dostali Olomoučtí do přečíslení a v situaci dva na jednoho uháněli na Luňáka, ten ale puk vyrazil mimo a první třetina skončila nerozhodně 1:1.

Hosté šli díky gólu ve druhé třetině do vedení

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hosté a Daniel Volráb si pomohl jen za cenu faulu. Nabídl tak dvouminutovou přesilovku hostujícímu týmu. Olomoučtí neotáleli a Petr Polodna prostřelil shluk těl před nic nevidícím Luňákem – 1:2. Hanáci byli lepší, dostávali soupeře pod tlak, ale jejich koncovka byla jalová. Buď se olomoucké střely nevešly do branky, anebo ztroskotaly na výborně chytajícím Luňákovi, v jednom případě pak na tyči hradecké branky.

Třetí třetina přinesla drama

Mora pokračovala ve zlepšeném výkonu i po druhé přestávce. Hned na počátku třetí části střílel na Luňáka Haluza, jeho střelu ještě stihl tečovat Radim Kucharczyk a poslal hosty do vedení o dvě branky. Uběhly tři minuty a domácí se dočkali snížení. Jaroslav Roubík tečoval střelu Křetínského mezi Žigárdyho betony a puk se doklouzal až do sítě. Utkání dostalo nový náboj, šance střídala šanci a o dramatické momenty nebyla nouze.

Domácí tým byl ale v závěru šťastnější a dočkal se vyrovnání. V přesilovce si Daniel Volráb vybruslil před hostujícího gólmana a střelou po zemi zblízka překonal Žigárdyho. V samotném závěru dostali Hanáci svého hostitele pod neuvěřitelný tlak, ale branka už nepadla. Na řadu tak přišlo prodloužení.

V prodloužení vyšel Hradci signál

V prodloužení se pokračovalo ve vysokém tempu. Dvě minuty před koncem dostal desetiminutový osobní trest za protesty Jiří Kadlec. To však Hradecké nijak nesrazilo, naopak hned po buly dostal Vít Budínský přesný pas za olomouckou obranu a střelou mezi betony ukončil zápas.

OHLASY

Jiří Mička (HC VCES Hradec Králové): Olomouc se předvedla ve výborném světle. Její hráči hodně bruslili a pro nás to bylo fyzicky náročné. V průběhu zápasu nám utekli na 3:1, ale my jsme enormní silou vyrovnali. V posledních minutách jsme ustáli i drtivý tlak Olomouce. Do prodloužení jsme šli s tím, že chceme rozhodnout, na nájezdy jsme si nevěřili. Měli jsme tam nějaké šance a pak jsme zkusili náš oblíbený signál. Ten nám stoprocentně vyšel a Víťa Budínský rozhodl. Dnes se hrálo o šest bodů. Potřebovali jsme nechat Olomouc pod sebou a to se nám nakonec podařilo. Jsem rád, že jsme zápas zvládli.