Report ze zápasu OLO vs. BER (3:0)

HC Olomouc

logo

3:0

(1:0, 2:0, 0:0)

logo

Medvědi Beroun 1933

Úvod zápasu se lépe vyvedl domácímu týmu. Haluza sice nejdříve ve své šanci neuspěl, chvíli nato však Brančík našlápnul Michala Černého, jenž umístěnou střelou poslal Hanáky do vedení.

Druhou branku mohl zanedlouho přidat v početní výhodě Zbořil, jeho projektil však zastavilo břevno hostující svatyně. Poté se hrál vyrovnaný hokej bez výraznějších šancí, který ani neosvěžily dvě berounské a jedna domácí přesilovka.

Olomouc tak dokázala navýšit svůj náskok až v polovině střetnutí. Po nevyužité přesilové hře Medvědů se do úniku dostal Richard Brančík se Zbořilem. První jmenovaný volil zakončení, které nakonec propadlo až za Cikánkova záda.

Ani ne za dvě minuty si Kohouti připsali třetí úder. Při přečíslení tři na dva namazal Ministr z pravého kruhu Matěji Pekrovi do mezikruží, odkud se olomoucká pětadevadesátka nemýlila. Hanáci si pak vytvořili velký tlak, který však pro ně bohužel neskončil gólem.

V poslední části se mohl podruhé v utkání prosadit Brančík, jeho pokus ale v síti neskončil. Na druhé straně nebezpečně pálil Novotný, jehož střelu vyrazil Prusek jenom před sebe, kde však stáli domácí beci, kteří odklidili puk do bezpečí.

Závěr tak okořenila už jen potyčka mezi Kucharczykem a Nedvědem, která nakonec pro oba skončila trestem pět minut plus do konce utkání. Hanáci si tak do nadstavbové části připočítali své první výherní body.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Celý zápas jsme byli lepší, měli jsme více šancí, vyhráli jsme zaslouženě. Na začátku druhé části měl sice Beroun nějaké šance, my to však přečkali, a poté to bylo v naší režii. Měli jsme spoustu šancí, je jen škoda, že jsme jich neproměnili více.