Report ze zápasu OLO vs. HBR (3:1)

HC Olomouc

logo

3:1

(2:1, 0:0, 1:0)

logo

BK Havlíčkův Brod

První část nabídla divákům rychlý úvodní gól. Ve druhé minutě vypíchl havlíčkobrodskému bekovi puk Petr Haluza a tváří v tvář Slipčenkovi nezaváhal. Poté dostali velkou šanci k vyrovnání hosté, když si několik desítek sekund zahráli dvojnásobnou přesilovku. Hanáci se však oslabeni o dva muže dokázali vcelku bez problémů ubránit.

Rebelové se ale přece jen dokázali prosadit v početní výhodě. V doznívající přesilové hře pěti proti čtyřem napřáhl od modré Morava, jehož rána proletěla kolem Žigárdyho klece, odrazila se od mantinelu, a vrátila se druhou stranou před olomouckou branku. Tam stál volný Hynek Zohorna, který bez problémů uklidil kotouč do branky Hanáků.

Domácí ale dlouho neváhali s odpovědí. Necelou minutu po inkasovaném gólu si to Polodna namířil za Slipčenkovu svatyni, odkud přihrál před bránu Michalu Černému, jenž prostřelil hostujícího gólmana.

Na začátku druhého dějství se objevil před Slipčenkem osamocený Pekr, který ale nadvakrát Slipčenka nepřekonal. Pak si i Hanáci zahráli dvojnásobnou přesilovku, ani oni ale nedokázali nabízené šance využít.

Olomouc tak mohla navýšit svůj náskok ve třetí třetině, jenže Pekr opět sám proti havlíčkobrodskému brankáři neuspěl. Vítězství domácího celku tak pečetil až Michal Černý, který při hře Rebelů bez brankáře trefil opuštěnou hostující klec.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Jsme spokojeni s předvedenou hrou i s výsledkem. Havlíčkův Brod je kvalitní tým, fanouškům se hokej určitě musel líbit, hráčům není skoro co vytknout. Vstřelili jsme sice rychlý gól, ale vytvořili jsme si i spoustu dalších šancí, kaňkou ale bylo jejich neproměňování.