Report ze zápasu TRI vs. OLO (3:6)

HC Oceláři Třinec

logo

3:6

(0:3 ; 1:0 ; 2:3)

logo

HC Olomouc

Hned po úvodním buly se pro sebe obě mužstva snažila získat nějakou tu výhodu. Útočilo se střídavě na obě strany. Hosté si po sedmi minutách hry začali vytvářet dobré střelecké pozice. Z toho potom v čase 07:31 padl olomoucký první gól v provedení Tobiáše Sekaniny (Dominik Řípa). Za 12 vteřin po vhazování Dominik Drábek nezištně přihrál Adéle Zembolové a ta vstřelila druhý gól. Přesně po dalších dvou minutách Olomouc přidala třetí branku. Jejím střelcem byl Vít Navrátil, přihrával opět Dominik Řípa. Následující minuty se Třinec snažil, byl před olomouckou brankou více vidět a nebezpečně střílel, ale brankář hostů střely zneškodnil. Třetina tedy skončila a skóre bylo 0:3.

Druhá třetina nepřinesla vcelku nic zajímavého, žádné z mužstev si nezískalo výraznější převahu. Až vteřinu před její polovinou se domácím Ocelářům podařilo vstřelit branku zásluhou Filipa Morcinka, asistenci si zapsal Jonáš Kopačka. Třinci po tomto gólu svitla naděje, začal více atakovat branku hostů, ale to bylo vše. Po dvou třetinách byl stav utkání 1:3.

Po přestávce s úpavou ledu nastoupilo domácí mužstvo s odhodláním o zvrat zápasu. Oceláři si ihned po úvodním buly vytvořili tlak na olomouckou branku a po 10 vteřinách vstřelil Filip Morcinek (Jonáš Kopačka) kontaktní gól. To byla pro Třinec vzpruha. Hosté se ale tímto gólem nedali zaskočit a snahu domácích o vstřelení další branky vždy již v zárodku eliminovali. Poté byla hra vyrovnaná. Posun v utkání se odehrál až v čase 52:07, kdy si olomoucký Jan Musil vzal ve středním pásmu kotouč, objel bránící hráče a pohodlně zavěsil puk za záda třineckého brankáře.

Hosté měli opět hru pod svojí větší kontrolou a v čase 58:25 přidal další branku Olomouce Dominik Řípa (Tobiáš Sekanina), v tu dobu se hrálo po čtyřech hráčích na každé straně. Po vhazování se domácí dostali do obranné třetiny hostů a odvolali brankáře. Hrálo se tím pádem 5 na 4. Hosté ale sebrali Ocelářům puk a kombinačně se dostali před jejich prázdnou branku. Jan Musil dostal nahrávku od Dominika Romanovského a skóroval v čase 58:42. Stav byl nyní 2:6, to Hanákům již pohodlně na výhru stačilo. Třinec po obdrženém gólu opět povolal na led svého brankáře. Oceláři se i za tohoto nepřiznivého stavu snažili o vstřelení branky. To se jim 23 vteřin před koncem utkání podařilo, když po přečíslení olomoucké obrany dal gól na konečných 3:6 Jakub Blahuta (Marek Przeczek).