Report ze zápasu HBR vs. OLO (3:2)

BK Havlíčkův Brod

logo

3:2

(1:2, 1:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

Bez Radka Meidla, Petra Haluzy a Alexandra Lhotského, zato s Romanem Szturcem v první lajně nastoupila olomoucká Mora do třetího čtvrtfinále. Trenéři Fiala s Tomajkem navíc přeházeli složení jednotlivých formací, do té první se tak přesunul Kuchaczyk, Šedivý zamířil do třetího útoku a Pekr do čtvrtého.

Hanáci vstoupili do utkání vlažně a hned v úvodu se museli bránit v oslabení. Ovšem přestáli ho a během několika minut hru opticky srovnali. V sedmé minutě si navíc vytvořili první šanci, to když v signalizované výhodě pálil z mezikruží úplně volný Nedbálek, olomoucký bek však nestihl přesněji zamířit a Suchan tak neměl problém.

V osmé minutě se už však Hanáci radovali. V přesilové hře našel Ministr geniální přihrávkou mezi kruhy najíždějícího si Martina Vyrůbalíka, a ten se přízemní prudkou střelou nemýlil. Mora tak vůbec poprvé v sérii vedla.

O minutu později se skóre měnilo znovu. Hosté ujeli do přečíslení, Polodna poslal zprava puk přímo na hokejku Michala Černého, který z první zblízka příklepem zakončil. Suchan dělal všechno možné, ránu zkušeného forvarda Mory však zneškodnit nedokázal.

V patnácté minutě se ale podařilo domácím snížit. Po obrovské hrubce Mikela v rozehrávce dostal gól zadarmo přímo na hůl Lukáš Endál. Prusek byl proti jeho zakončení bezmocný.

Rebelové do druhé třetiny zlepšili bruslení a překvapivě převzali iniciativu. Defenzivu Kohoutů dostávali místy pod obrovský tlak, především v přesilovkách, ale gólman Prusek držel naděje hostů svými bezvadnými zákroky.

Kapituloval až těsně před druhou sirénou. Holec našel zpoza brány Mariana Moravu, který se dokázal v nepřehledné situaci zorientovat a zasunout kotouč do sítě. Rázem tak bylo srovnáno a začínalo se znovu.

Domácí tvořili hru i ve třetí části. Lépe kombinovali, rychleji bruslili, zatímco Olomouc se s vypětím všech sil jen bránila. Paradoxně při přesilovce Kohoutů pak ujel Endál a Koma ho musel zezadu faulovat, což hlavní sudí potrestal nájezdem. Havlíčkobrodský kanonýr však na Pruska nevyzrál.

Olomouc se dostávala do tempa až v závěru třetí periody, nicméně doplácela na nepřesnosti a nedůraz. A nakonec i inkasovala. Třiatřicet vteřin před závěrečnou sirénou se do přečíslení dvou na jednoho dostali Morava a Vojtěch Němec a druhý jmenovaný zakončil.

Mora tak prohrála i potřetí a ve středu bude na Vysočině odvracet první mečbol soupeře.

OHLASY

Petr Novák (HC Rebel Havlíčkův Brod): Zápas jsme začali trošku vlažně, možná trochu s obavami, co se bude dít. Teprve postupem času a za stavu 0:2 jsme se vrátili k tomu, co nás dovedlo ke dvěma vítězstvím v Olomouci. Trpělivou a zodpovědnou hrou a dodržováním taktiky se nám podařilo zápas otočit. Musím klukům poděkovat, ale už se všichni připravujeme na další zápas, který nás čeká.