Report ze zápasu HBR vs. OLO (2:3)

BK Havlíčkův Brod

logo

2:3

(1:0, 1:0, 0:3)

logo

HC Olomouc

S nožem na krku v podobě možného vyřazení a tím pádem i konce sezóny vstupovali hokejisté Mory do čtvrtého čtvrtfinálového zápasu. Trenéři Fiala s Tomajkem se opět rozhodli pro několik změn v sestavě, místo třináctého útočníka Hlinky napsali do soupisky beka Janáčka. Do první formace se na místo Ministra přesunul Domin, Ministra s Pekrem pak ve druhé lajně doplnil Zbořil.

Stejně jako v úterý vstoupili Hanáci do utkání vlažně a delší dobu se bránili. S přibývajícími minutami se však osmělovali a vytvořili si i několik šancí. Především ta Kucharczykova po přečíslení dvou na jednoho hlasitě volala po brance, nicméně Suchan byl pozorný.

Mezi tyčemi dostal důvěru znovu Martin Prusek a trenéři udělali dobře. Vítkovický gólman totiž držel akcie Hanáků, když během krátké chvíle zneškodnil gymnastickými zákroky dvě obrovské šance Endála a Němce.

Přestože Mora postupně přebírala iniciativu, byla to ona, kdo jako první inkasoval. Ve třinácté minutě doslova dotlačil puk z brankoviště za čáru Ondřej Švaňhal. Pruskovi sice bylo bráněno útočícím hráčem v pohybu, rozhodčí však protesty hostů nepřipustil a gól uznal.

Druhá část nabídla vyrovnanou podívanou. Hanáky však srážela častá a hlavně zbytečná vyloučení. V pětadvacáté minutě šli za katr Nedbálek na dvě minuty a Szturc dokonce na 2 + 2 minuty, Olomouc ale dlouhé dvojnásobné oslabení s vypětím všech sil ubránila.

Následně dvakrát zbytečně oplácel Kucharczyk, ale ani jeho prohřešky Rebelové neztrestali. Přesilovky ovšem nebyly silnou doménou ani Kohoutů.

Když už se zdálo, že prostřední perioda skončí bez branek, přišla doslova ledová sprcha pro hosty. Lukáš Endál totiž tři vteřiny před sirénou plácl mezi kruhy do puku a zvýšil vedení Havlíčkova Brodu už na 2:0.

Do třetí třetiny opět hosté zamíchali s útoky, ale málem rychle inkasovali. Němec se totiž s Holcem dostali do přečíslení dvou na nikoho, nicméně první jmenovaný zbrkle zakončoval a Prusek puk chytil.

V šestačtyřicáté minutě se už ale Kohoutům podařilo snížit. Šedivý projel po pravé straně a vystřelil, z následné dorážky se potom prosadil Tomáš Zbořil. Hned vzápětí ale vyfasoval Tesařík trest na pět minut + do konce utkání a musel předčasně pod sprchy. Klidný nezůstal ani trenér Novák, který se okamžitě přiřítil k tunelu do šaten a něco na olomouckého beka hulákal.

Hanáci však přežili oslabení a šest minut před koncem základní hrací doby vyrovnali. Po geniální Mikelově křižné přihrávce přes celé kluziště se z pravého kruhu trefil Michal Černý. A to nebylo vše. Hned vzápětí totiž zblízka udělal kličku Suchanovi Tomáš Zbořil a zasunul kotouč do prázdné klece! 2:3.

V závěru pak dělali Hanáci všechno možné, aby se ubránili. Tvrdě bojovali, padali do střel, létali na ledě, co to jen šlo. Rebelové pak v čase 58:46 odvolali gólmana a zkusili to se šesti bruslaři v poli. Olomouc už ale těsné vedení v dramatickém závěru uhájila a snížila stav série na 1:3 na zápasy.

V sobotu se tak série vrátí zpět na Hanou.

OHLASY

Petr Novák (HC Rebel Havlíčkův Brod): V zápase jsme vedli 2:0 a to vedení jsme ztratili po nějakých našich chybách, které samozřejmě hosté využili, protože tam mají zkušené hráče, kteří ty šance využijí. Přece si nikdo nemohl myslet, že porazíme Olomouc 4:0 na zápasy. Teď vedeme 3:1 a máme ještě pár zápasů na to, aby se nám povedlo sérii vyhrát. Já věřím, že to zvládneme. Nebudeme z toho samozřejmě dělat žádné velké závěry, ze čtyř zápasů jsme tři vyhráli. Všechny zápasy byly o gól, což svědčí o tom, že ty zápasy jsou vyrovnané. Předtím přálo štěstí nám, dnes přálo Olomouci. Zkrátka kdyby to bylo podle plánu, tak ani nemusíme hrát. Nějaká překvapení byla, nějaká překvapení budou a my se musíme těšit na další zápasy.