Report ze zápasu OLO vs. HBR (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3p

(0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)

logo

BK Havlíčkův Brod

První dějství nenabídlo příliš velkou podívanou. Výjimkou byla čtyřminutová přesilová hra domácího týmu za fauly havlíčkobrodského Třetiny, který nejdříve v rohu podrazil olomouckého beka a následně ještě v brankovišti srazil Žigárdyho. I přes nadějné šance Černého a Domina nedokázali Kohouti početní výhodu využít.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Rebelové, sám před domácím gólmanem se zjevil Zábranský, jeho střelu ale zastavil rychlou lapačkou Žigárdy. V polovině utkání neproměnil vyloženou šanci Ministr, když sám před Suchanem trefil jen tyč hostující svatyně.

Zanedlouho však svou reputaci napravil. Po nedovoleném zákroku Meidla šli hosté do čtyř a Olomouc jejich přehnané agresivity bleskově využila. Ministr vyhrál buly pro Jaroslava Komu, který se s ničím nepáral a rychlou střelou vymetl šibenici rebelské klece.

Havlíčkův Brod odpověděl na vstřelenou branku až v úvodu třetí části, když během tří minut dokázal otočit stav utkání. Nejdříve na tvrdou ránu Romana Vondráčka nedokázal Žigárdy včas zareagovat. O chvíli později domácí brankář kapituloval podruhé. Hynek Zohorna svůj samostatný únik zavěsil pod břevno Žigárdyho svatyně.

Olomouc ale nechtěla doma ztratit body, a tak se hnala za vyrovnáním. Její snaha přinesla své ovoce v 53. minutě, kdy byl v samostatném nájezdu faulován Jiří Řípa . Sám postižený proměnil následné trestné střílení.

Do konce třetí třetiny další branka nepadla, na řadu tak přišlo prodloužení. V tom Mora přežila dvouminutové oslabení, aby těsně před koncem inkasovala po střele Romana Vondráčka, jehož projektil usměrnil do vlastní sítě Koma.

OHLASY

Jan Tomajko (trenér HC Olomouc): My jsme začali špatně už v první třetině, potom jsme se do toho těžko dostávali. Dá se říci, že jsme góly dostali po individuálních chybách a s dnešním výkonem nemůžeme být moc spokojeni. Havlíčkův Brod dobře napadal, s čímž jsme se nedokázali vyrovnat. Já si myslím, že to hlavně bylo o pohybu. Doufáme, že se dáme do soboty dohromady a budeme bodovat.