Report ze zápasu HBR vs. OLO (7:2)

BK Havlíčkův Brod

logo

7:2

(2:0, 1:2, 4:0)

logo

HC Olomouc

Jedinou změnu v sestavě udělali trenéři Mory před klíčovým šestým duelem. V „pravém rebelském pekle“ si zahrál uzdravený Petr Haluza, naopak ze soupisky vypadl Pekr. Havlíčkův Brod zase měnil brankáře, poprvé ve čtvrtfinálové sérii se představil mezi tyčemi Robert Slipčenko.

Olomouc podporována zhruba sto padesáti fanoušky nezačala dobře. Už ve čtvrté minutě v oslabení inkasovala. Martin Ondráček projel až před bránu, nikým neatakován objel ležícího Pruska a zakončil nad něj.

V osmé minutě pak bylo hostům ještě hůř. V dalším zbytečném oslabení totiž inkasovali podruhé. Tečovanou střelou od modré se prosadil Michal Kempný. Prusek byl bez šance. Olomoučtí trenéři si následně vyžádali oddechový čas a snažili se hráče probrat.

To se jim částečně alespoň na chvíli povedlo. Mora opticky srovnala hru a vytvořila si i pár šancí. Tu nejvážnější měl v 19. minutě na hokejce Černý. Po chybě Moravy však z mezikruží trefil jen tyč Slipčenkovy svatyně.

Vstup do druhé části však Hanákům vyšel naprosto skvěle. Michal Nedbálek si v přesilovce po 21 vteřinách hry nabruslil na levý kruh a střelou pod horní tyč nedal Slipčenkovi šanci. Asistoval Kucharczyk.

Jakoby do druhé části nastoupil v červených dresech úplně jiný tým. Mora byla rázem lepší, tvořila hru, držela se v pásmu a Rebelové se drželi ve hře jen díky precizní defenzivě. V jednatřicáté minutě se však Kohouti dočkali vyrovnání. V přesilové hře vyšachovali obranu Řípa a Roman Sturcz, který zblízka po zemi zakončoval. Hned vzápětí pak trefil Kucharczyk jednou ránou břevno a následně tyč havlíčkobrodské branky.

V osmatřicáté minutě však přišla studená sprcha. Ve vlastním oslabení ujel olomouckým obráncům Miroslav Holec a zakončil bekhendem pod víko. Rebelové tak rázem opět vedli.

Třetí třetina nabídla opatrný hokej. Ani jedno mužstvo nechtělo chybovat. Rebelové ale právě jednu takovou hrubku využili. Po nepřesné Mikelově přihrávce ve středním pásmu si do pásma najel Martin Zábranský a střelou k tyči rozhodl šesté utkání.

Trenér Novák pak mohl definitivně na střídačce tančit pět minut před koncem. Přečíslení dva na jednoho využil prudkou střelou Martin Ondráček.

V závěru už spíše úřadovaly nervy, a tak Mora dohrávala v oslabení. To využil k šesté brance po dalším přečíslení Vojtěch Němec. Hned po něm se tečí střely od modré prezentoval Václav Meidl a Prusek šel raději z brány.

Mora sice v Kotlině dlouho vzdorovala, ale nakonec padla. Proklínat může znovu hokejové štěstí. Těch tyček za Slipčenkem zazvonilo… Sezóna tak Hanákům skončila nezvykle brzo. To Rebelové prožívají největší úspěch od roku 1963.

Video

OHLASY

Petr Novák (HC Rebel Havlíčkův Brod): Strašně jsme chtěli vyhrát, protože kdybychom se dostali do sedmého zápasu do Olomouce, byl by to velký problém. Udělali jsme všechno proto, abychom utkání zvládli. Kluci nechali na ledě všechno. Rozhodující moment byl samozřejmě gól v oslabení na 3:2. Od té doby jsme věděli, že už gól nedostaneme. Kluci měli totiž takovou sílu, že by klidně padali po hubě, nechali se zranit, jen abychom vyhráli. To, že jsme vyhráli takovým rozdílem, plyne z toho, že Olomouc to chtěla zlomit a otevřela hru, my jsme pak šance využili. Kolik to skončilo je úplně jedno, důležité je, že jsme postoupili.