Report ze zápasu OLO vs. BER (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3sn

(1:1, 0:1, 1:0 - 0:0 - 0:1)

logo

Medvědi Beroun 1933

Olomouckou sestavu pro zápas s Berounem posílil Ondrej Šedivý, který v rámci střídavých startů přišel z Vítkovic. Ty si naopak zpátky do svého mužstva stáhly mladíka Michala Hlinku.

Právě Šedivý měl spolu s Kolouchem úvodní šanci utkání, jenže spolupráce čtvrtého domácího útoku skončila bez úspěchu. Ke slovu se tak dostali hosté. Po buly v útočném pásmu se do puku opřel Ladislav Vlček, jehož střela nakonec zaletěla až za Žigárdyho záda.

Hanáci mohli srovnat zanedlouho, kdy při přečíslení dvou proti jednomu Kucharczyk napálil kotouč sice jen do Furcha, avšak berounský gólman touš neudržel. Dorážející Dopita ale pod tlakem neusměrnil puk mezi tři tyče.

Prvním střelcem Mory v klání se tak stal až Pavel Selingr, který jen vyčkával u pravé tyče hostující svatyně na to, až bude moci po Lhotského přihrávce zasunout kotouč do odkryté klece.

Na začátku prostřední části Kohouti nevyužili svého počátečního tlaku, ve kterém si dokázali vytvořit několik velmi zajímavých příležitostí. Hosté tak trestali v přesilové hře, kdy se na lavici hanby odporoučel Šlahař. Jaroslav Nedvěd využil vyhraného berounského vhazování a od modré propálil vše, co mu stálo v cestě.

Poté Olomouc až do konce třetiny obléhala hostující branku. Přispěla jí v tom i její sedmiminutová přesilová hra, kterou Hanákům hlavní sudí přiřkl za nesportovní chování berounského Haška. Ten vyinkasoval i trest ve hře za napadení rozhodčího, když při projíždění kolem arbitra Pavloviče do něj trochu žduchl.

Mora ale nabízené příležitosti nevyužila, její dlouhá početní výhoda jistě nebyla taková, jakou si Kohouti představovali. Přesto se v závěru přesilovky dostal po pravé straně do šance Pekr, ale jeho zakončení se jen hlasitě odrazilo od břevna.

Hanáci se tak dočkali vyrovnání až ve třetím dějství. Nahozený puk Lhotského od modré vyrazil Furch jen k volnému Jakubu Šlahařovi, který doklepl touš do hostující svatyně.

Olomouc se poté snažila rozhodnout do konce normální hrací doby, jenže i přes velký nápor se Medvědům podařilo nerozhodný stav udržet až na nájezdy. V těch nakonec vítěznou branku vsítil berounský Jaroslav Nedvěd.

OHLASY

Petr Fiala (HC Olomouc): Hrajeme mizerné přesilové hry. V té dlouhé jsme měli sice nějaké náznaky šancí, ale nic, z čeho by rezultoval gól. Poté jsme zřejmě bojovali s nervozitou. Navíc, co nám padalo minule, tak to jsme dnes nedokázali dát. S Berounem jsou ale zápasy vždy usilovné, soupeř brání, k tomu mu dobře zachytá i gólman.