Report ze zápasu JIH vs. OLO (3:0)

HC Dukla Jihlava

logo

3:0

(2:0, 1:0, 0:0)

logo

HC Olomouc

Olomouc nastoupila do utkání s uzdraveným bekem Oldřichem Horákem a útočníkem Vladimírem Svačinou, který přišel na střídavé starty z Vítkovic. Naopak chyběl Jiří Dopita, Ondrej Šedivý i junioři Haas s Rácem.

Vstup do zápasu vyšel lépe Olomouci, která se tlačila dopředu. V úvodních minutách měla ve všech aspektech hry navrch. Paradoxně ale jako první udeřili jihlavští hokejisté. A to v čase 03:02, když Radek Hubáček poslal přesný pas Danielu Hodkovi. Jihlavský matador pak střelou švihem překonal Štefana Žigárdyho.

Po vstřelené brance domácí obraz hry vyrovnali. Dění se přelévalo ze strany na stranu, akce střídala akci. Úvodní dvacetiminutovka byla bohatá také na trestné minuty. V početních výhodách však nepředváděl kvalitní výkon ani jeden celek, přesto se však Jihlavští prosadili.

Tomáš Ficenc našel na hranici pravého kruhu číhajícího Daniela Hodka, který střelou z voleje vymetl levý růžek olomoucké branky.

Na začátku dějství následujícího pokračovala Dukla v aktivním výkonu. Úvodní branková příležitost však náležela olomouckým hokejistům. V pětadvacáté minutě se před Novotným objevil nikým nehlídaný Petr Haluza. Olomoucký střelec si s ležícím mužem v masce ale nedokázal poradit.

Nedáš, dostaneš. Další názorný příklad této otřepané fráze byl k vidění v čase 25:18. Marek Drtina poslal kotouč Adamu Zemanovi, který jej dopravil do olomoucké sítě.

Třetí zásah vnesl do jihlavských řad potřebný klid a zároveň vyhnal Štefana Žigárdyho na střídačku. Na jeho místo nastoupil Libor Kašík. Těsně před koncem druhé periody mohli domácí své vedení dokonce ještě zvýšit. Michal Jeslínek prokázal přehled, když věděl o před branku najíždějícím Petru Dominovi. Robustní jihlavský útočník si ale s dobře se přemístivším Kašíkem nevěděl rady.

Do třetí třetiny vlétli olomoučtí v daleko věším tempu. Především daleko lépe bruslili, díky čemuž si vytvářeli zajímavé příležitosti. Hned po vhazování se na zteč vydal Radim Kucharczyk, jemuž ale Radek Hubáček v rozhodující fázi vypíchl kotouč.

Když už se hosté dostali do dobré střelecké pozice, zakročil brilantně chytající Filip Novotný, jenž byl pro jihlavský celek skálopevnou jistotou. S blížícím se koncem atraktivita zápasu klesala. Domácí si hlídali své vedení a kvalitně bránili. Olomouci se nepodařilo zaznamenat ani čestný úspěch. Dukla si tak v pohledném utkání dokráčela pro vítězství v poměru 3:0.