Report ze zápasu KAD vs. OLO (0:3)

SK Kadaň

logo

0:3

(0:2, 0:0, 0:1)

logo

HC Olomouc

Do zápasu lépe vkročili hosté, kteří měli více ze hry a hodně zatápěli domácí obraně. Ta zaspala poprvé v 9. minutě, když Řípa dostal přihrávku mezi kruhy a pokusil se udělat kličku Kaššákovi, který ho ale fantastickým zákrokem vychytal. Na dorážku Petra Haluzy byl ale krátký.

O minutu později se situace téměř opakovala. Pekr, sám před brankou, vystřelil, jeho ránu sice kadaňský gólman zklividoval, ale dorážka Michala Pšurného byla nad jeho síly.

Domácí druhá branka probrala a v hlavní roli třetiny se objevil Skořepa. Ten v rozmezí jedné minuty dvakrát nevyužil odkryté branky, jednou o kousek minul, podruhé ho skvěle vychytal Kašík. Po další střele Malinského se dokonce rozezvučelo břevno. Kadaňským nepomohla ani první přesilovka pět na tři, tentokrát trvající "pouhých" 30 vteřin. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro hosty.

Domácí do druhé části nastoupili v obdivuhodném tempu a již po půl minutě se dočkali minutové dvojnásobné přesilovky. Ani tentokrát ale obrana včele s gólmanem Kašíkem nezaváhala. Ve 23. minutě se zjevil Ton dokonce dvakrát sám před brankou, ale Kašík nekapituloval.

Ve 24. minutě ujel po křídle Stoklasa, ale i on si vylámal zuby. V 27. minutě zahrozil na druhé straně Řípa, ovšem činil se i strážce kadaňské svatyně Kaššák. Domácí se v polovině střetnutí dočkali třetí přesilovky pěti proti třem, ale ani tentokrát ji nevyužili.

Severočeši si ještě do druhé sirény vytvořili několik velice nadějných tutovek, ale gólman Kašík čaroval. Prostě se rozhodl, že ve středu v Kadani gól za svá záda nepustí.

Také třetí perioda se nesla ve znamení neúspěšného dobývání branky hostí. Ale staré známé pravidlo "nedáš, dostaneš" se opět potvrdilo. Petr Haluza si z protiútoku najel před branku, první ránou si položil Kaššáka, a druhou dorazil puk do klece.

Kadaňským rychlá odpověď nevyšla, Bursík před poloodkrytou klecí promáchl a následně Mikšovic netrefil poskakující puk. Olomouc si ale závěr i díky dalším přesilovkám pohlídala a v Kadani získala cenné tři body.

OHLASY

Mikuláš Antonik (SK Kadaň): Dnes rozhodlo několik momentů. Za prvé náš výpadek v první třetině, kdy jsme dostali dva góly, soupeři jsme je zbytečně nabídli vlastní laxností. Za druhé rozhodlo, že jsme nezužitkovali hned tři dvojnásobné přesilovky a k tomu samozřejmě spoustu šancí. Gólman Olomouce měl dnes svůj den, nebo my jsme ho neměli, já nevím. Každopádně Kašík chytal velice dobře, nebyli jsme schopni se prosadit. Bohužel jsme nedali gól a prohráli jsme.