Report ze zápasu OLO vs. LTM (2:0)

HC Olomouc

logo

2:0

(1:0, 0:0, 1:0)

logo

HC Stadion Litoměřice

Na družině Petra Fialy a Jana Tomajka byla cítit touha vrátit severočeskému celku porážku 1:2 po prodloužení ze druhého kola. Do branky Mory se postavil mladý gólman Kašík, v hanáckém dresu se vinou zdravotních komplikací opět neobjevil zkušený Jiří Dopita.

Domácí začali aktivněji a už v první minutě zápasu rozezvonil tyč litoměřické klece Řípa. Před Kašíka se Severočeši dostávali jen sporadicky, olomoučtí beci byli pozorní. Na druhé straně vážněji zahrozil v polovině třetiny Rác, který střílel od modré a jen o centimetry minul Přikrylovu svatyni.

Ve 13. minutě využil pohlednou kombinaci v přesilové hře Radim Kucharczyk a střelou mezi kruhy poslal Kohouty do vedení. O dvě minuty později měl Kucharczyk znovu příležitost skórovat, sám před Přikrylem se však neprosadil.

Druhá část přinesla svižnější a atraktivnější hokej se zajímavými momenty na obou stranách. Největší příležitost Stadionu měl Kloz, který unikl obraně Mory, jenže Kašík se natáhl a vynikajícím zákrokem zamezil litoměřickému útočníkovi srovnat skóre.

Další šanci neproměnil Hašek, sám před Kašíkem nedokázal usměrnit touš do domácí svatyně. Konec prostřední periody přinesl ohromný nápor Kohoutů, litoměřický gólman ale všechny gólové příležitosti zlikvidoval.

Stav utkání se měnil až v úvodu poslední třetiny. Ve 43. minutě se dostal v další přesilové hře k dorážce Petr Haluza a rozradostnil domácí fanoušky podruhé. Svěřenci trenérů Seitkovského a Tvrzníka dali poté Moře příležitost v podobě přesilovky pět na tři, Kolouch však v největší šanci ležícího Přikryla nepřekonal.

Závěr střetnutí okořenil pěstní souboj Ondruška s Holomkem, když hostující hráči povalili olomouckého brankáře. Ani v power-play se Litoměřicím nepovedlo vstřelit gól, a Hanáci tak ukončili vítěznou sérii Stadionu a připisují si další tři body do tabulky. V příštím klání se Mora představí na ledě Třebíče.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Měli jsme dobrý začátek, dokázali jsme vstřelit branku v přesilovce. Vyhráli jsme, máme tři body, a to je ta nejdůležitější věc. Kašík chytal už i v Kadani výborně a dneska také. Pro nás trenéry je to dobrá zpráva, že máme dva vyrovnané brankáře.