Report ze zápasu OLO vs. HBR (3:1)

HC Olomouc

logo

3:1

(1:1, 1:0, 1:0)

logo

BK Havlíčkův Brod

Úvodní dvě branky utkání přinesly dvojnásobné přesilové hry. Jako první se prosadil Aleš Jelínek, kterého sice nejdříve v klasické početní výhodě Kašík vychytal, ale o několik sekund později se domácí gólman již marně natahoval proti Jelínkově bombě.

Šanci na vyrovnání dali Olomouci poté Musil a Koma, kteří od hlavního sudího obdrželi dvouminutové tresty. Hanáci výhodu dvou hráčů v poli využili, když po skvělé kombinaci zakončoval z pravého kruhu do odkryté klece Radim Kucharczyk.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky mohl skórovat v úniku Stehlík, Kašík ale pokus havlíčkobrodského útočníka lapil. Vedení tak strhli na svou stranu v polovině duelu Kohouti. Herman našel před bránou osamoceného Milana Ministra, který zavěsil puk pod horní víko hostující klece.

Tři minuty před začátkem druhé sirény skončil zápas pro Jiřího Řípu, který po zákroku na jednoho z hráčů Rebelu vyinkasoval od hlavního sudího pět minut plus trest do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku.

Mora ale ubránila početní nevýhodu, a sama pak navíc dokázala využít svou další přesilovou hru. Michal Pšurný s kotoučem povyjel do pozice mezi kruhy, odkud zamířil do soupeřovy svatyně tak šikovně, že dokázal Leitinenovi vyrazit na led láhev s pitím.

Ke konci utkání byla Rebelům nabídnuta ještě jedna přesilovka pěti proti třem, ale v té se hostující hokejisté prosadit nedokázali. Olomouc si tak připsala už šestou výhru v řadě, zatímco Havlíčkův Brod po dvou tříbodových zápasech vyšel na Hané naprázdno.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Podali jsme dobrý výkon až na první čtyři a poslední dvě minuty ve třetí třetině, kdy jsme trochu polevili. Jinak jsme spokojeni s výkonem hráčů i s bodovým ziskem. Zákrok Jiřího Řípy se nám nezdál tolik tvrdý, aby za něj dostal takový trest. Podíváme se ale ještě na video.