Report ze zápasu OLO vs. UNL (1:3)

HC Olomouc

logo

1:3

(1:0, 0:0, 0:3)

logo

HC Slovan Ústí nad Labem

V olomoucké kleci se po téměř měsíční pauze objevil Štefan Žigárdy, který nahradil reprezentujícího Libora Kašíka. V sestavě Kohoutů naopak chyběli kvůli drobnému zranění Jakub Šlahař a Alexandr Lhotský, kterého v den utkání trápila viróza.

Utkání dvou aktuálně nejlepších mužstev první ligy odstartovalo příležitostí hostujícího celku. Miroslav Třetina zůstal osamocený za defenzívou Kohoutů, na navrátilce v domácí kleci však nevyzrál. Ke slovu se tak dostali Hanáci. Ve čtvrté minutě vyslal projektil vstříc ústecké brance Oldrich Kotvan, přičemž Francouzem vyražený kotouč uklidil za brankovou čáru Jakub Herman.

V polovině úvodní části měli Moravané navíc téměř dvouminutovou výhodu proti třem. I přes několik příležitostí ale zůstal stav nezměněný. V závěru první dvacetiminutovky měli ještě hosté šanci na vyrovnání, David Ludvík ale ani nadvakrát puk do sítě nepropasíroval.

I v prostřední části se diváci bavili pohledným hokejem. Na konci čtyřiadvacáté minuty měla Mora šanci odskočit na dvoubrankový rozdíl. Robin Staněk a po něm ani Jiří Dopita však ústeckou jedničku nepřekonali. Olomoučtí byli i nadále aktivnějším týmem, ale skórovat se jim nepodařilo.

Velkou příležitost v přečíslení dvou na jednoho nejprve zahodil Radim Haas, aby v samotném závěru druhé části neproměnil nařízené trestné střílení Rostislav Marosz.

Před poslední třetinou tak na světelné tabuli svítil stav 1:0, a pokud chtěla družina trenéra Rosola myslet na body, musela proti dobře hrajícím Hanákům zabrat. Olomoučtí se navíc začali více soustředit na bezchybnou práci v obraně, což hostům nabídlo více prostoru.

Na sklonu čtyřiačtyřicáté minuty si gólovou příležitost vybojoval David Ludvík, ale ani tentokrát si na Žigárdyho nepřišel. Smutnit však mohli Lvi jen čtyři minuty. Po velkém závaru před domácí klecí zakončil přesně Dan Růžička.

Dvě minuty před uplynutím základní hrací doby pak hosté udeřili podruhé. Nadšení olomouckého publika utlumil dorážkou z brankoviště Martin Šagát. Ač se domácí pokusili o hru bez brankáře, inkasovali potřetí. Nahození naslepo z hole Jakuba Lva definitivně uzavřelo gólový účet zápasu.

OHLASY

Petr Fiala (HC Olomouc): Úvod nám nevyšel, hosté měli tři šance. Po vstřeleném gólu se naše hra zlepšila. Druhou část jsme odehráli dobře. Měli jsme velké šance. Kromě nich jsme navíc měli trestné střílení, které sice zrovna vyšlo na šikovného hráče, ale bohužel to nedal. V poslední třetině jsme ve čtyřminutové početní výhodě hráli pasivně, nedostali jsme se do pásma. S takovým soupeřem, jako je Ústí, nemůžeme takto hrát. Nakonec jsme dostali branku dvě minuty před koncem. Rozhodlo závěrečných deset minut. Jsem rád, že je čára za tímto zápasem a můžeme se soustředit na ostatní.