Report ze zápasu SUM vs. OLO (4:1)

Draci Šumperk

logo

4:1

(1:1, 0:0, 3:0)

logo

HC Olomouc

Olomouc nastoupila do derby se změnami v sestavě. Stále chyběl zraněný Šlahař, v obraně potom dostal přednost uzdravený Lhotský před Kotvanem. Z Vítkovic přijel na výpomoc Petr Kolouch.

Hosté začali aktivně, ale zbrzdilo je zbytečné oslabení po faulu Pekra. Z tlaku Draků se nemohli vymanit až do osmé minuty, kdy se po krásné kombinaci Pekra a Řípy prosadil zblízka kanonýr Petr Haluza.

Šumperk ale bleskově odpověděl, Vrána poslal puk zpoza brány mezi kruhy najíždějícímu Aleši Holíkovi, a ten prudkou střelou rozradostnil zaplněný stadion.

Ve druhé polovině úvodní části pak byla Olomouc jednoznačně lepší, zlepšila bruslení a vytvořila si několik šancí, ale Štůrala v šumperské kleci doslova čaroval. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

I v prostřední části byl k vidění rychlý hokej nahoru dolů a také spousta brankových příležitostí na obou stranách. Gólmani ale dlouho vynikali. Průběžný stav se neměnil, diváci přesto museli být s hokejovou podívanou spokojení.

Ve třetí části pak zvonila branková konstrukce za Žigárdym po tvrdé dělovce Marka Haase. Oba týmy ale pozorně bránily a snažily se zahušťovat střední pásmo. Stav se měnil až jedenáct minut před třetí sirénou. Po hrubce olomoucké defenzivy se při vlastním oslabení trefil Michal Hlinka a Šumperk vedl.

Srovnat mohl vzápětí Pekr, ale v samostatném úniku si na Štůralovi vylámal zuby. A tak přišel trest v podobě třetí branky v síti Žigárdyho. Po vyhraném buly Marka Haase se po zemi prosadil Michal Velecký. Olomoucký gólman měl zakrytý výhled.

Z hororové třetí periody to však nebylo vše, o chvíli později přetavil Kucharczykovo vyloučení ve čtvrtou branku Draků Marek Haas, který zasouval za dezorientovaného Žigárdyho.

Závěr duelu si už šumperské obecenstvo užilo, Draci znovu dokázali, že doma to prostě umí. Mora může složit reparát už v pondělí, kdy zajíždí na led Berouna.

OHLASY

Radek Kučera (Salith Šumperk): Mám z výhry radost, kluci si to vybojovali. Akorát jsme tak trochu Jánošíci, protože bohatým bereme a chudým rozdáváme. Odehráli jsme dobrý zápas, ze začátku utkání nám přálo i trošku štěstíčka, v důležitých momentech nás podržel Tomáš Štůrala. Srovnali jsme od druhé třetiny hru a Olomouc už neměla tolik šancí. A ty, které byly, tak se na obou stranách nevyužily. Až my se poté trefili ve třetí třetině, kdy se utkání definitivně zlomilo.