Report ze zápasu PIS vs. OLO (5:2)

IHC Písek

logo

5:2

(1:0, 3:1, 1:1)

logo

HC Olomouc

Na úvod utkání si oba týmy nabídly hru v početní výhodě, domácí tuto šanci přetavili ve vedoucí branku. V čase 3:51 Lukáč vystřelil od modré čáry a Jiří Kudrna svou tečí poslal Jihočechy do vedení – 1:0.

Písecké vedoucí branka povzbudila. Šance Bělohlava a samostatný únik Polodny však Kašík zneškodnil. V patnácté minutě Antončík střílel z bezprostřední blízkosti, olomoucký gólman i tentokrát své mužstvo podržel. O chvíli později Řípa řádně prověřil pozornost Sedláčka, který udržel čisté konto.

Na začátku druhé třetiny skóroval Slavík, rozhodčí ovšem branku neuznal, kvůli zásahu rukou. Písečtí si spravili chuť v čase 23:43, kdy Antonín Melka prostřelil hostujícího brankáře mezi betony – 2:0. Odpovědět mohl Kucharczyk, který se ocitl sám před domácím brankářem, Sedláček však opět podržel svůj tým.

Další gól mohl přidat Melka, který se dostal do samostatného úniku, Kašík byl ale proti. V čase 33:01 domácí sehráli pohlednou akci. Polodna našel povedenou přihrávkou zpoza brány Jiřího Kudrnu a ten zamířil přesně pod břevno – 3:0.

To ale nebylo vše. V čase 34:43 Antonín Melka počkal na pohyb Kašíka, a poté uklízel puk do odkryté klece – 4:0. Po čtvrté brance Kašík přenechal místo v olomoucké svatyni Žigárdymu. V čase 38:16 Olomoučtí měli možnost trestného střílení a Petr Kolouch se z ostrého úhlu trefil pod horní tyč – 4:1.

Do třetí části hosté vstoupili aktivně a v čase 45:18 se Jakub Bartoň z blízkosti trefil pod horní tyč – 4:2. Kohouti vycítili šanci a na píseckou bránu se valil jeden útok za druhým. Příkladem byla dělovka Horáka, kterou Sedláček zlikvidoval jen s velkými obtížemi.

Při dalších šancích hostů měl domácí brankář velké štěstí. V padesáté čtvrté minutě mohl hostům přiblížit bodový zisk Herman, Sedláček opět předvedl důležitý zákrok. Za dvě minuty Mora pořádně zavařila v domácím brankovišti, písecký gólman měl opět poslední slovo.

Necelé tři minuty před koncem třetí části, po teči Kucsery, zazvonila tyč Sedláčkovy brány. V čase 59:08 Nouza přihrál Antonínu Melkovi, který zblízka prostřelil olomouckého brankáře a definitivně rozhodl o výhře Písku – 5:2. Melka touto trefou rovněž dovršil hattrick.

OHLASY

Josef Řeháček (IHC KOMTERM Písek): Samozřejmě jsme spokojení nejen s předvedenou hrou, ale také proto, že i pro diváky jsme sehráli velmi dobré utkání. Těší mě, že si hráči zodpovědně plnili své pokyny. Dobře jsme bruslili, byli v pohybu, a to po celé utkání. I když jsme dostali branku, dokázali jsme se z toho rychle otřepat a šlapali jsme dál. Samozřejmě musím pochválit také gólmana, který nás v důležitých chvílích podržel.