Report ze zápasu OLO vs. MST (3:1)

HC Olomouc

logo

3:1

(1:0, 1:0, 1:1)

logo

HC Most

Ještě před samotným zahájením duelu celý olomoucký stadion vzdal minutou ticha hold zesnulému exprezidentovi, dramatikovi, disidentovi a bojovníkovi za svobodu Václavu Havlovi. Na ledě se v dresu Mory objevil útočník Dopita, v kádru se naopak neukázalo trio hráčů Herman, Pekr a Mikel.

Počáteční smuteční atmosféra se ale brzy změnila v radost domácích fanoušků. Kohouti od prvních okamžiků zatlačili Mostecké do jejich obranného pásma a ve třetí minutě po střele Janáčka od modré puk do brány tečoval Petr Kolouch.

Domácí celou první třetinu potvrzovali roli favorita aktivním pojetím hry, Severočeši se naopak podle očekávání soustředili na defenzivní práci. Úvodní část utkání však i přes další šance Mory skončila nejtěsnějším rozdílem.

Ve druhé třetině Olomoučtí opět zkusili zaskočit hosty rychlým útokem v první minutě hry. Do gólové šance se po nahrávce Dopity dostal v mezikruží Selingr, kotouč však ke štěstí Mostu netrefil.

Severočeši se ovšem v prostřední části hry dostali do tempa a několikrát ohrozili domácí svatyni, k čemuž jim pomohly tři olomoucká vyloučení v řadě. Svěřenci trenéra Jeřábka měli možnost přesilové hry čtyři na tři, dvakrát tvrdě od modré pálil Klíma, hosté však srovnat nedokázali.

Most ani další nabídnutou přesilovku nevyužil, a navíc ještě minutu a půl před koncem druhé třetiny inkasoval druhý gól v zápase. Technické schopnosti prokázal Haluza, když obešel hostující obránce a puk naservíroval před mosteckého gólmana Rostislavu Maroszovi. Ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil, a poslal tak domácí do dvoubrankového vedení.

I v závěrečné části duelu si první gólovou příležitost vytvořili Kohouti. Podobně jako na začátku předchozí třetiny zafungovala spolupráce mezi Dopitou a Selingrem, druhý zmiňovaný hráč se ocitl sám před Bendou, ale místo kličky zvolil uspěchanou střelu, kterou hostující gólman pokryl.

Ve 49. minutě předvedl Kucsera hostujícímu obránci efektní kličku, dostal se před Bendu, ale následným blafákem mosteckého muže v masce nepřekonal. Třetí gól střetnutí však vsítil necelých pět minut před koncem Jiří Dopita.

Dvě minuty před závěrečnou sirénou ještě výsledek zkorigoval mostecký Martin Ondráček. To však bylo v posledním zápase roku 2011 všechno, Olomouc získala další tři body do tabulky a nadále stíhá Chomutov a vedoucí Ústí. Most naopak přezimuje na poslední příčce žebříčku.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): První třetinu jsme hráli ještě dobře, měli jsme šance, ale nedali jsme více gólů. Druhá třetina už byla špatná, hráli jsme hodně v oslabení. A dá se říci, že jsme hráli nejlépe právě v těch oslabeních, protože ve hře pět na pět to nebylo ono. Nemůžeme být spokojeni s takovým výkonem. Třetí zápas proti Mostu a opět jsme hráli špatně, doufám, že se to zlepší.