Report ze zápasu BER vs. OLO (2:0)

Medvědi Beroun 1933

logo

2:0

(0:0, 1:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

Úvodní dějství příliš vzruchu nepřineslo. Beroun si zahrál dvě přesilovky, Olomouc jednu, ale ani jeden tým nedokázal nebezpečněji ohrozit branku soupeře. Nejvážnější moment se zrodil v osmnácté minutě, Hašek ale při přečíslení nedostal přes olomouckého beka kotouč na najíždějícího Karpova.

Druhá část pokračovala stejně, jako ta první skončila. Diváci na tribunách se první opravdu vážné šance dočkali až v polovině duelu. Hostující Polodna vybídl ke skórování Kucharczyka, ten však svou bekhendovou kličku nedokázal dotáhnout do konce, a Furch proto našel kotouč ve své rukavici.

Dvě minuty poté se už poprvé rozsvítilo červené světlo, a to za brankou Žigárdyho. Olomoucký strážce kasy sice tělem vytěsnil střelu Bessera, ale jen na hůl dotírajícího Michala Pavla. Pro něj už nebylo problémem zakončit po zemi pod padajícím brankářem.

Tři minuty před druhou sirénou mohli jít Medvědi do trháku, dělovku Tůmy však Žigárdy neuvěřitelně se štěstím vytěsnil mimo svou branku držadlem hole.

Druhý gól Berouna tak padl až v dějství posledním. Po pouhých 17 vteřinách od vhození úvodního buly zavezl puk ve vlastním oslabení do útočného pásma Dominik Pacovský a jeho následná přihrávka se odrazila od bruslí jednoho z bránících hráčů za Žigárdyho záda.

Po dalších šesti minutách mohl přidat třetí trefu domácích Vlček, ale nevyšlo mu zakončení po samostatném úniku. Na druhé straně zase byl krůček od snížení na rozdíl jediné branky Pekr, ovšem nedokázal přehodit beton bezmocného Furcha.

Mora tak podruhé za sebou prohrála a poprvé v sezóně nezískala ani bod. Beroun se díky zisku tří bodů dotáhl na jediný bod právě za Olomouc.