Report ze zápasu TRE vs. OLO (5:3)

SK Horácká Slavia Třebíč

logo

5:3

(0:3, 4:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

Úvodní minuty zápasu se hrál vyrovnaný otevřený hokej. Horáci se snažili soupeře nepustit k výraznější šanci, což se zprvu hráčům v bílém celkem dařilo. Mužstva spíše nahazovala kotouče na bránu, vážnější akce se zrodily až o něco později. V 8. minutě se sice olomoucká pětka usadila v útočném pásmu, kde rozjela kolotoč rychlých přihrávek, ovšem chyběla střelba, takže brankář Hrubec nemusel zasahovat.

První hrubku vytvořili obránci Třebíče v 10. minutě, kdy se na osamoceného Hrubce řítil zkušený Milan Ministr, který akci vyřešil s naprostým přehledem střelou nad lapačku. Vzápětí mohla Horácká Slavia srovnat, když měla k dispozici dvě po sobě jdoucí možnosti přesilové hry, jenže ani jedna početní výhoda brankový efekt nepřinesla.

V 15. minutě přišla další trefa Olomouce, podobně jako Ministr se do stejného místa prosadil Petr Kolouch. O chvíli později už to vypadalo na rozhodnutý zápas. Nepřesnou rozehrávku Třebíčských zachytil Kotvan, který poslal okamžitě kotouč před bránu, kde šikovně tečoval Petr Haluza.

Prostřední část začal favorit až příliš profesorsky, což se mu krutě nevyplatilo. Ve 24. minutě se doslova prodral do útočného pásma s kotoučem na holi odchovanec Martin Dočekal, jehož střela našla skulinu mezi Kašíkovými betony.

Netrvalo dlouho a domácím hráčům se povedlo zápas zdramatizovat díky další brance. V sedmadvacáté minutě se při přesilové hře prosmýkl mezi obránci Tomáš Fořt, který svoji povedenou individuální akci zakončil krásnou brankou.

Další gól vsítili Horáci v početní výhodě, kdy nastřelil kotouč na bránu obránce Dietz. Jeho pokus šel ale mimo branku, kde se šťastně odrazil zpět před olomouckou svatyni na hokejku Tomáše Kauta, který poslal kotouč do odkryté klece.

V prostřední části hry zatloukala hřebíky do soupeřovy rakve tentokrát domácí Třebíč. Ve 38. minutě využil Martin Dočekal toho, že střídající brankář Žigárdy si ani nesáhl na kotouč a dokonal obrat zápasu střelou mezi betony.

Pátou branku Horácké Slavie přidal již v posledním dějství při přečíslení dva na jednoho David Dolníček. Olomouc mohla později korigovat, ale v přesilové hře, kterou hosté sehráli krátce po obdržené brance, gól vstřelit nedokázala.

Třebíč tak dotáhla nevídaný obrat do vítězného konce a favorita přehrála 5:3. Hanáci mohou složit reparát už ve středu, kdy přivítají na domácím ledě rozjetý Písek.

OHLASY

Kamil Pokorný (SK HS Třebíč): V první třetině nás soupeř přehrával kombinačně, dal pěkné branky. Nám nezbývalo než hrát dál a rvát se o každý gól, přeházeli jsme sestavu. Úvodních sedm minut druhé třetiny ještě nebylo ideálních, nás nastartovala až první branka, kdy si hráči začali více věřit. V poslední třetině naši hráči bojovali, a nakonec jsme zaslouženě vyhráli.