Report ze zápasu SUM vs. OLO (4:2)

Draci Šumperk

logo

4:2

(0:2, 1:0, 3:0)

logo

HC Olomouc

V olomoucké sestavě chyběli Dopita, Ministr a Šlahař. Do branky se po jednozápasové pauze vrátil Libor Kašík.

První desetiminutovka patřila domácím, kteří byli aktivnější a několikrát Kašíka v kleci Mory pozlobili. Ovšem i Olomouc si vytvořila dvě velké šance, v té první nezužitkoval únik Kolouch, poté Pšurného vychytal Štůrala.

Úvodní branka padla ve čtrnácté minutě. Po rychlé kombinaci Kohoutů se Staňkova střela odrazila od Štůraly k neobsazenému Radimu Kucharczykovi, a ten měl u levé tyče již lehkou úlohu.

Tři minuty na to se radovali hosté znovu. Spíše nahození než střelu Petra Haluzy od modré čáry gólman Šumperka zřejmě podcenil a puk si k překvapení všech zainteresovaných našel cestu až do sítě.

Začátek druhé periody nabídl vyrovnanou bitvu, s přibývajícím časem se však Draci osmělovali více a více. První dva kritické momenty ještě Hanáci ustáli. V hlavních rolích byli pokaždé domácí útočník Plášek a hostující brankář Kašík. Nejprve mladý gólman betonem vyrazil tvrdou bombu Pláška z mezikruží, chvíli na to chytil jeho trestné střílení.

Hlučné šumperské publikum se přesto kontaktní trefy ještě do druhé sirény dočkalo. Adam Červenka nechytatelnou dělovkou prostřelil Kašíka. Branka jakoby oběma týmům vlila krev do žil, duel najednou dostal nový náboj. Olomouc i Šumperk bojovaly, hokejisté svědomitě dohrávali souboje u mantinelu.

Ve třetí části se Šumperku podařilo srovnat. V přesilové hře při vyloučení Kucharczyka se tvrdou střelou prosadil Roman Meluzín. Následný tlak domácích rezultoval ve dvojí vyloučení hráčů Mory a Draci si tak zahráli přesilovku pět na tři.

V té napřáhl z pravého kruhu Tomáš Sedlák a Šumperští se dočkali obratu. V nervózním závěru se vylučovalo jako na běžícím páse. Rozhodčí oboustranně nezvládal vyhrocené momenty a emoce tekly proudem.

Svěřenci Petra Fialy a Jana Tomajka poté přidali a pokusili se srovnat. Minutu před koncem zkusili hru se šesti bruslaři v poli, ale nevyplatilo se jim to. Do prázdné pečetil na 4:2 Michal Velecký.

Draci tak podobně jako v předchozím vzájemném domácím zápase dokázali otočit nepříznivé skóre a do tabulky si připsali cenné tři body. Naopak Hanáci se ani tentokrát nedokázali vymanit z výsledkové mizérie.