Report ze zápasu OLO vs. PRE (13:1)

HC Olomouc

logo

13:1

(1:0, 9:1, 3:0)

logo

HC ZUBR Přerov

Toto utkání mělo jasného favorita a domácí celek svou převahu hned od začátku prokazoval. To se také projevilo rychlým úvodním gólem, o který se postaral Tomáš Malý. Domácí se poté i nadále tlačili před hostujícího brankáře, leč v první třetině už žádná další branka nepadla.

Vše si ale hráči Mory vynahradili v části prostřední, kde se jim podařilo vsítit hned devět branek. Mezi tři tyče zamířili přesně David Nesvadba, dvakrát Jiří Horák s Matějem Pavlovským, Roman Sázel, Robin Medek, Jakub Heža, Alex Rašner.

Čisté konto ale domácí pokazili svému brankáři mezi vlastní sedmou a osmou trefou, když po faulu na unikajícího Dominika Matlocha bylo nařízeno trestné střílení. Sám postižený se při nájezdu nemýlil. Ironií byl ale pro Olomouc fakt, že sama o několik minut dříve trestné střílení neproměnila. Kropáč svůj bekhendový blafák zakončil jen do přerovského gólmana.

Oba celky také během druhého dějství prostřídaly strážce svatyně. Po šesté brance Mory se z klece pakoval Roman Fiurášek, kterého nahradil Patrik Schneider. Ten ale na ledě dlouho nepobyl, když ho z něj vyhnal další gól Olomouce. Domácí svého brankáře stáhli v polovině utkání ještě před trefou Přerova.

V poslední fázi zápasu se hrál už poklidný hokej, domácí se totiž prosadili už jen třikrát. Nejdříve do černého zamířil v oslabení Jan Kropáč, poté hattrick zkompletoval Matěj Pavlovský, aby gólovou tečku za kláním mohl napsat Robin Medek.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): První třetina nebyla vůbec podle našich představ, proto jsem se musel trošičku na kluky rozčílit. Od druhé části jsme jednoznačně zápas ovládli a byli jsme mužstvo, které dominovalo na ledě a diktovalo tempo.