Report ze zápasu VSE vs. OLO (3:5)

VHK Vsetín

logo

3:5

(1:2, 0:2, 2:1)

logo

HC Olomouc

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří už ve třetí minutě rozvlnili poprvé síť domácí branky. Matěj Pavlovský našel rozjetého Alexe Rašnera, který v samostatném úniku krásně trefil volný prostor nad vyrážečkou Holuba a poslal hosty do vedení 0:1.

Domácí byli na ledě aktivnější, ale nedařilo se jim propracovat se do šancí a zapomínali na zadní vrátka, čehož Kohouti opět využili v sedmé minutě. V akci dva na jednoho si skvěle počínal Matěj Pavlovský, který si několikrát vyměnil puk s Tomášem Šoustalem a ten i nakonec měl poslední slovo, když doklepával puk za bezmocného Holuba.

Vsetín tyto dvě branky nesložily a snažil se i nadále vstřelit branku. To se povedlo až v šestnácté minutě při přesilové hře pět na tři. Ukázkovou kombinaci před Srokou zakončoval do poloprázdné branky Ondřej Tydlačka. K brance mu pomohli Hořanský se Ščotkou 1:2.

Krátce na to přišlo zalehnutí touše v brankovišti hostů a sudí nekompromisně nařídil trestné střílení. Toho se zhostil Jan Ščotka, který zkusil blafák na bekhend, ale brankář hostů vše dobře vystihl a šanci zlikvidoval.

Domácí nadále dobře tlačili na hostující branku. V osmnácté minutě se ve velké šanci ocitl Tydlačka, když před ním zůstala pouze prázdná branka, ale touš příliš nadzvedl a netrefil se. Do kabin se tak šlo za stavu 1:2.

Hosté ve druhé třetině byli jasně lepším mužstvem a potvrdili to už ve třetí minutě, kdy na dvakrát doklepával za záda Holuba touš Matěj Pavlovský. K brance mu dopomohl asistencí Alex Rašner.

V polovině utkání už to bylo 1:4. Sázel nahrál Tomáši Šoustalovi a ten si objel hezky dva hráče domácích a sám před Holubem nezaváhal a vymetl pavučinu v rohu branky.

Ve třetí části to byl znovu Vsetín, kdo byl lepším týmem na hřišti a dal to znát hned v první minutě poslední třetiny. Tydlačka našel na levém kruhu Ondřeje Grygara, který nemilosrdně propálil puk pod betony Sroky. Vsetín začal křesat jiskřičky naděje.

Ještě veseleji domácím bylo když ve 48. minutě přidal další branku Ondřej Tydlačka. Sroka v brance měl zakrytý výhled a střelu viděl na poslední chvíli, ale už nestačil reagovat. Vsetín tak zdramatizoval utkání a snížil na 3:4.

V 51. minutě po faulu na Hořanského v samostatném úniku bylo nařízeno, již druhé trestné střílení a i tentokrát Sroka vystihl záměr faulovaného hráče a jeho nájezd vychytal.

V závěru utkání přišla power-play domácích, ale nedokázali udržet touš na svých holích, čehož využil Matěj Pavlovský a zpečetil skóre utkání na konečných 5:3.

OHLASY

Daniel Tobola (VHK Vsetín): Myslím, že jsme herně byli lepším mužstvem, ale bohužel ne celý zápas. Olomouc nám ve druhé třetině utekla o tři branky a těžko se nám její náskok doháněl. Ve třetí třetině jsme měli několik vyložených šancí, ale nepodařilo se nám vyrovnat. Navíc, pokud v utkání neproměníte dvě nabídnutá trestná střílení, tak s vyrovnaným soupeřem jako je Olomouc se asi zvítězit nedá. Dnes se na nás štěstí neusmálo. Jinak brankář chytal dobře a celkově myslím, že bylo k vidění kvalitní utkání.