Report ze zápasu TRI vs. OLO (6:2)

HC Oceláři Třinec

logo

6:2

(2:0, 2:1, 2:1)

logo

HC Olomouc

Hráči Olomouce byli od začátku utkání převážně pod tlakem Ocelářů. Hanáci jen velmi těžko zakládali protiútoky, soupeř je neustále napadal a hodně vyhrával souboje o puk u mantinelu. Třinec soupeře nešetřil a využíval každé příležitosti ke střelbě na jeho branku. Olomoučtí hráči se před třineckou branku dostali jen sporadicky a jejich střely nebyly přesné, takže domácí brankář neměl mnoho práce. Naopak Oceláři se mnohokrát usadili v třetině hostů. Rozestavením hráčů, jejich pohybem, přesnými přihrávkami a střelbou znepříjemňovali olomouckým hokejistům život.

Hanáci tlaku odolávali až do času 16:12. Po skrumáži před brankou puk skončil pod olomouckým gólmanem a dalšími hráči. Zdálo se, že to Olomouc zvládla, ale najednou se puk ocitnul za zády Jakuba Weisse. Gól byl připsán Šimonu Pohludkovi. V 19. minutě přišli další dvě obrovské gólové šance domácích, ale tyto Weiss pochytal. Chvíli poté ale Marcel Mikula po nahrávce od Šimona Pohludky dobře namířil a vsítil gól na 2:0.

Druhá třetina měla podobný průběh jako ta první. Hostům v čase 25:49 ale udělala radost samostatná akce Davida Dokoupila, který si dovolil několik kliček, objel tři domácí hráče a z dobré pozice vypálil. Třinecký brankář nestačil zareagovat a lovil puk až ze své branky. Hostům se poté ještě několikrát naskytla šance na vyrovnání, ale střely nemířily přesně.

Oceláři zvýšili bojovnost a převzali herní iniciativu. Po rychlém třineckém brejku nahrál Adam Solowski na hokejku Tobiasi Sajdokovi, a ten v čase 33:46 tvrdou střelou dal třetí gól do olomoucké sítě. V 37. minutě si na modré čáře vzal puk třinecký Marek Čmiel a rozjel se na olomouckou branku. Obranou Hanáků prošel jak nůž máslem a po ledě dal čtvrtý gól domácích. Třinec si tímto gólem pojistil vedení na 4:1. Olomouc měla ještě ve 40. minutě velkou šanci na skórování po střele Viktora Šulgana, ale brankář se dokázal přesunout a puk skončil na jeho těle.

Hosté nastoupili do třetí části s odhodláním na srovnání pro ně nepříznivého průběhu hry. Ihned v úvodu této třetiny se do soupeře zakousli a vypracovali si pěknou akci, kterou Viktor Šulgan v čase 40:41 úspěšně zakončil gólem na 4:2. Olomouc ve 45. minutě opět překonala domácího gólmana, puk ale v brance skončil až po odpískání, proto nemohl být uznán.

S rozdílem dvou branek se třinečtí hráči také nechtěli spokojit. Po neúspěšné obranné akci olomouckých hráčů ve 46. minutě vstřelil Pavol Cipko pátý domácí gól. Poslední branka padla do olomoucké sítě v čase 51:01, kdy výsledek na konečných 6:2 uzavřel Tobias Sajdok.