Report ze zápasu OLO vs. POR (5:1)

HC Olomouc

logo

5:1

(3:0, 1:1, 1:0)

logo

HC RT TORAX Poruba

Utkání bylo vzácně vyrovnané, začalo svižně na obou stranách, ale domácí si dovedli vytvářet více šancí a proměnit je v góly. Poprvé se střelecky prosadili v 7. minutě, konkrétně Nikolas Pippal, na nějž jen o dvě minuty později navázal David Dokoupil. V závěru třetiny ještě v 18. minutě skóroval domácí Viktor Šulgan a tak i přes poměrně vyrovnanou první třetinu utkání skóre hovořilo jednoznačně 3:0 pro domácí mužstvo.

Druhou třetinu zahájili kohouti rychlým gólem, už v čase 23:30 Jakub Nemerád zajistil Kohoutům pohodové vedení 4:0. V dalším průběhu druhé třetiny bylo utkání vyrovnané. V závěru třetiny se hostům přece jen podařilo vstřelit alespoň čestný gól, střelcem byl Petr Sobol.

V poslední třetině měli mírnější převahu olomoučtí hráči. Svůj větší tlak zúročili v čase 49:51 gólem Zbyňka Kasala. Ke konci utkání čelili domácí ještě několika nebezpečným útokům hostů, obránci a brankář jim v tom ale zabránili.

Osmáci z Olomouce tak Porubu jasně porazili a dva body si nechali doma. Obě mužstva hrála v duchu fair-play, vyloučených nebylo mnoho. Utkání bylo herně vyrovnané, ale kohouti z něj dovedli vytěžit maximum. Útočné akce hostů se domácí snažili otupit již v zárodku, ale pokud se to někdy nepodařilo nastoupili obránci a brankář.