Report ze zápasu OLO vs. HAV (6:5)

HC Olomouc

logo

6:5p

(2:2, 1:2, 2:1 - 1:0)

logo

AZ Heimstaden Havířov

V první části byli mírně aktivnější hosté z Havířova. Do vedení se přesto dostala Olomouc. Ve čtvrté minutě využil přečíslení dvou na jednoho po Kropáčově přihrávce Robin Medek.

Jenomže hosté dokázali skóre otočit. Nejprve Srokovi proklouzlo do sítě nahození Lukáše Pacase od modré čáry, za sedm minut se pak střelou z mezikruží prezentoval Kryštof Fejko a Havířov vedl.

Ovšem Hanáci odpověděli ještě do přestávky. V přesilové hře zcela vyšachovali soupeřovu obranu a Roman Sázel zakončil do prázdné.

I v prostřední části měli hokejisté AZetu navrch, branky padly tři, a všechny během sedmdesáti vteřin. Nejprve se šikovnou tečí prosadil Erich Polak, hned vzápětí pak srovnal Jiří Horák.

Ve čtyřiatřicáté minutě hráli hosté kvůli zraněnému hráči dojíždějícímu na střídačku jen ve čtyřech, přesto dokázali skórovat, když se podruhé v zápase trefil Lukáš Pacas.

Na začátku třetí periody Olomouc srovnala při hře čtyři na čtyři. Po vyhraném buly se do šibenice trefil Matěj Pavlovský. Ten stejný hráž pak necelých deset minut před závěrečnou sirénou stál na konci další pohledné kombinace, přihrávali mu Kropáč s Rašnerem.

Hosté hned vzápětí kontrovali. Na 5:5 srovnal Kryštof Fejko. Další gól v základní hrací době nepadl, přestože Hanáci přebrali otěže a byli lepší. Na řadu se tak dostalo prodloužení.

V něm se havířovští hokejisté dopustili lehkého faulu, za který museli pykat. V přesilové hře se totiž tečí Rašnerovy střely od modré prosadil Jan Kropáč.

Domácí tak získali po vítězství v poměru 6:5 v prodloužení dva body, Havířov si odvezl jeden.

OHLASY

Marián Takáč (HC Olomouc): Po dnešním výkonu jsme spokojeni se dvěma body. Ze začátku jsme hráli dobře, dokázali jsme si vytvořit několik šancí. Bohužel jsme je ale nevyužili, což byla chyba, protože i takový soupeř, jako je Havířov, který je o několik bodů pod námi, nás dokáže potrápit, což se také i stalo. Gólman nám moc nepomohl, i když obránci mu to příliš moc neusnadňovali. Dělali jsme vzadu příliš moc chyb, zbytečně jsme si hráli s pukem v obranné třetině.