Report ze zápasu OLO vs. PRE (6:0)

HC Olomouc

logo

6:0

(2:0, 2:0, 2:0)

logo

HC ZUBR Přerov

Hned od úvodního buly bylo jasně patrné, jaký scénář bude utkání 19. kola mít. Olomoučtí hráli aktivně a potvrzovali proti Zubrům roli favorita. Navíc se prosadili už ve třetí minutě, kdy Pavlovský vyhrál buly před bránu na Tomáše Šoustala, a ten pouze zasunul do prázdné.

V osmé minutě se měnilo skóre podruhé. V přesilové hře vystřelil od modré Hes a ve skrumáži dokázal puk tečovat mezi tyče Tomáš Malý. Přerovští se do útoku dostávali spíše sporadicky, gólman Sroka tak neměl mnoho práce.

Ve druhé části sice Zubři svou hru zlepšili, naopak Olomoučtí mírně polevili, za následek to však mělo pouze fakt, že třetí branka dlouho nepřicházela. Až v osmatřicáté minutě se Kohouti prosadili, a to dokonce dvakrát. Nejprve po přečíslení dvou jednoho se puk odrazil k Janu Kropáčovi, který se po zemi nemýlil, vzápětí zavěsil touš pod víko zblízka Robin Medek.

Největší šanci hostů v prostřední části spálil Žůrek, který si v samostatném úniku vylámal zuby na Srokovi.

Na začátku poslední periody pak Olomouc vstřelila další dva slepené góly. Po zmatcích před přerovskou brankou se prosadil David Holiš, chvíli po něm se v oslabení trefil Matěj Pavlovský.

Mladší dorostenci Mory si tak po jednoznačném vítězství připsali do tabulky tři body, zatímco Zubr odjel s prázdnou.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Narozdíl od minulého utkání s Opavou k tomuto zápasu kluci přistoupili zodpovědněji, což bylo vidět i na naší hře. V první třetině jsme si vytvořili tlak, neproměnili jsme ale spoustu šancí. Přesto jsme se však dostali do vedení, které bývá v těchto zápasech rozhodující pro další vývoj utkání. Ve druhé i třetí třetině jsme se prosadili dvakrát v krátkém intervalu. To byly přesně ty situace, kdy soupeř udělá za třetinu tři, čtyři chyby, a my dokážeme alespoň dvě využít. Utkání pak pro nás bylo díky tomu klidnější.