Report ze zápasu OLO vs. HAV (6:2)

HC Olomouc

logo

6:2

(2:1, 2:1, 2:0)

logo

AZ Heimstaden Havířov

Utkání 34. kola začalo k překvapení olomouckých fanoušků o dvacet minut dříve, než bylo plánováno, a tak bylo úvodní buly vhozeno před prázdnými tribunami.

Po šesti minutách hry se jako první radovali domácí. Dvě vteřiny po uplynutí trestu hostů se trefil Jakub Heža. Havířov však po pěti minutách srovnal díky využité přesilovce. Kurovský nahodil puk od pravého mantinelu a Jakub Holeš tečoval puk za záda překvapeného Pospíšila.

Olomoučtí si ovšem vzápětí vzali ztracené vedení zpět. David Holiš se dostal sám před Šimečka a bekhendem mu prostrčil kotouč mezi betony. V první třetině měla opticky navrch Mora a do šaten odcházela s jednobrankovým náskokem.

Do prostřední části naskočili aktivněji hosté a po téměř půl minutě od startu druhé třetiny srovnal skóre po rychlém brejku havířovský Lukáš Pacas. Ve 24. minutě však po zmařeném průniku Jana Štefka sudí nařídili trestné střílení, ve kterém se útočník Kohoutů nemýlil.

Mora poté navýšila své vedení o dva góly, když ukázkově z první vyslal od modré čáry tvrdý projektil Robert Horák, a donutil hostujícího brankáře odjet na střídačku.

Do třetí periody vstoupili lépe domácí, neboť už ve 42. minutě zvyšoval průběžné skóre střelou pod břevno Matěj Pavlovský. Šestou branku domácích poté prudkou ranou švihem vstřelil Jiří Horák.

Předposlední kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu odehrají mladí Hanáci v úterý proti Opavě, klání začíná v 17 hodin v kohoutí plecharéně.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Vítězství mě samozřejmě těší. V týmu nyní dostávají prostor hráči, kteří letos hráli za béčko, nebo kteří nedostávali moc příležitostí během sezóny. Je vidět, že si toho váží a že k utkáním přistupují zodpovědně. Výsledky z posledních zápasů hovoří o tom, že kluci chtějí hokej hrát a že dělají maximum pro to, aby byli lepší. Z toho mám radost. S motivací problém vůbec nemáme. Tady je tak široký kádr, že kdo není motivovaný, například jako dnes Pospíšil, jde okamžitě ze hry. Ke všemu se musí přistupovat zodpovědně a stoprocentně.