Report ze zápasu OLO vs. CHR (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2sn

(1:1, 1:0, 0:1 - 0:0 - 1:0)

logo

HC Chrudim

V úvodu zápasu byli aktivnější domácí. Hned ve třetí minutě mohl poslat Kohouty do vedení Jiří Řípa, svůj nájezd ale neproměnil. Síť za zády chrudimského brankáře se rozvlnila o minutu později, kdy Pekr našel před brankou osamoceného Milana Ministra, a ten z první trefil poloodkrytou klec.

Olomouc se stále tlačila do útoku, zaplatila však za svou nedisciplinovanost. Při klasické přesilovce a signalizovaném vyloučení překonal ležícího Žigárdyho Robert Kousal. Kohouti však své zbraně nesložili. Když ale Ondrušek a po něm i Pekr trefili pouze tyč, šlo se do šaten za remízového stavu.

Druhá perioda příliš hokejové krásy nenabídla. Diváci místo kombinací a šancí viděli spíše boj o kotouč a pásmo. V půli zápasu se ale přeci jen skóre měnilo. Bartoňovu střelu od modré vyrazil Landsman jen před sebe a ve skrumáži těl před brankou se nejlépe zorientoval Jiří Řípa, který dopravil puk do sítě. Kohouti byli i ve zbytku třetiny aktivnějším týmem, žádnou větší příležitost si ale už nevypracovali.

Třetí třetina pokračovala v duchu té předchozí. Oběma týmům nešla upřít bojovnost, žádné velké brankové příležitosti ale ke shlédnutí nebyly. Chrudim dostala příležitost dvě a půl minuty před koncem, kdy po sporném vyloučení hrála dvojnásobnou přesilovku. Marek Drtina se s pukem nemazlil a tvrdou ranou překonal Žigárdyho. Protože se domácí už nezmohli na odpověď, muselo se prodlužovat.

V opatrném prodloužení rozhodující branka nepadla. Nejblíže k ní měli domácí, zvláště při velké šanci Brančíka. Řada tak přišla na samostatné nájezdy. V těch obě své penalty proměnil Milan Ministr, a zařídil tak dva body pro svůj tým.

OHLASY

Petr Fiala (HC Olomouc): Zápasíme s tím, že nemáme v mužstvu hráče hladové po gólech. Hrajeme v rozích, ale nikdo není ochoten to vzít na sebe a vybruslit si z rohu. Šance jsme měli, ale takových těch čistých bylo málo. Máme tlak, ale platonický. Zaměřujeme na to tréninky, ale v zápasech se nám nedaří. Na dva góly se nedá vyhrávat. To vyloučení v závěru ani nekomentuji, ani jeden náš bek nebyl pod tlakem, aby musel vyhazovat puk ze třetiny.