Report ze zápasu KAD vs. OLO (3:0)

SK Kadaň

logo

3:0

(1:0, 0:0, 2:0)

logo

HC Olomouc

První třetina nabídla opatrný hokej. První vážnější šanci přinesla až 7. minuta, kdy si do dobré pozice najel nejprve Eiselt a z následného protiútoku ze stejné pozice střílel Ministr. O dvě minuty později nastřelil Ondrušek tyč. V čase 10:04 projel obranou Mikšovic a nechytatelnou ranou pod břevno otevřel skóre.

Pro Olomouc mohlo být hůře, ale Tonův únik vychytal Žigárdy. Poté se před brankou objevil Kucharczik, ale jeho slabou střelu Závorka lehce chytil. V čase 16:20 měli domácí přesilovku 5 na 3, ale nevyužili jí. A v čase 18:39 dali domácí druhý gól. Branka však nemohla být uznána, protože puk se do sítě dostal až po přerušení hry.

Druhá třetina nabídla nezáživný hokej. Na první vážnější střelu se čekalo až do 34. minuty, kdy si před bránu dojel Trefný. Žigárdy ho ale vychytal. Na druhé straně promáchnul Záhorovský před poloprázdnou bránou. Třicet sekund před koncem se Olomouci podařilo vyrovnat. Branka ale nebyla uznána, protože puk byl do branky kopnut.

Poslední část začala Olomouc velice aktivně. Nebezpečné střely Lhotského a Polodny dokázal Závorka vychytat. Olomouc byla lepší, ale kadaňští obránci blokovali a skákali do střel. A z první větší šance udeřili. Charousek v úniku 2 na 1 přihrál Balázsovi, ten mu puk vrátil a Charousek dorazil puk do odkryté branky. A o minutu později po chybě obránce ve středu hřiště získat puk Boušek a samostatný únik zakončil přesnou ranou nad vyrážečku. Závěr zápasu byl zkalen Kucharczikovým nájezdem do kadaňského útočníka, když ho nejprve zezadu povalil a poté do něj začal mlátit.

OHLASY

Mikuláš Antonik (SK Kadaň): Dneska se hrálo hodně těžké utkání, které bylo vlastně o šest bodů. Hodně důležitá byla naše první branka, poté jsme hráli velice zodpovědně. V závěru bylo dobře, že jsme odskočili, a nemuseli tak bránit jednogólové vítězství, což by bylo těžké na psychiku. Dneska nás v několika situacích podržel gólman, ale i kluci dneska makali a bojovali, za což jim musím poděkovat.