Byla to velká úleva, přiznal po letošní premiérové trefě František Skladaný

Zuzana Spurná
O L O M O U C – Zápas, který musel bavit. To bylo utkání s favorizovaným Libercem. Rychlé tempo zápasu i obrovské šance obou týmů musely nadchnout snad každého fanouška. Hanáci znovu dokázali, že papírové předpoklady nehrají roli. Utkání se Severočechy dotáhli až do samostatných nájezdů a mohli se radovat z bonusového bodu. O něco větší radost měl po zápase František Skladaný. Zkušený útočník byl totiž letos za svou neúnavnou dřinu odměněn prvním gólem.

O tom, že papírové předpoklady nehrají roli, znovu přesvědčovali Kohouti své fanoušky už od prvních minut utkání s Bílými Tygry. Hanáci diktovali tempo první třetiny a zaslouženě se tak radovali z první branky, když síť za Willem rozvlnil František Skladaný. „Byla to samozřejmě velká úleva. Není to lehké na psychiku, ale důležité bylo, že jsme vyhrávali. To bylo to hlavní,“ usmíval se útočník, pro kterého to byla první letošní trefa.

Zatímco první třetina patřila Kohoutům, tu druhou ovládli Liberečtí. Ti už na jejím začátku dokázali otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch, když Konráda prostřelil Zachar. „Je těžké mít na začátku třetiny takové vyloučení. Někteří hráči se pak v úvodu do hry dostanou, jiní ne a čekají. Moc se nedivím, že ta druhá třetina z naší strany vypadala, jak vypadala. Liberec to nakoplo a hrál v tempu, ale zvládli jsme to a na to se musíme dívat," věděl zkušený hokejista.

Liberečtí tentokrát dorazili bez své velké posily, a to Marka Kvapila i přesto však byli pořádně nebezpeční. „Je to kvalitní tým a myslím, že jeden hráč nedělá mužstvo. Jen, když se člověk podívá na soupisku, ví že je to velmi kvalitní mančaft. Není to jen o Kvapilovi,“ zdůraznil.

Už od prvních minut však bylo jasné, že ani Kohouti nebudou pro tehdy vedoucí celek tabulky jednoduchým oříškem. Svému soupeři se totiž vyrovnali i v činnosti, která bývá jeho předností, a to bruslením. „Na technické mužstvo se musí vždy hrát trochu aktivněji, aby neměli čas na techniku a výměnu puků. Vyrovnat se jim v bruslení byl jeden z našich cílů,“ prozradil útočník, který má na kontě i extraligový titul.

Po nepovedené čtyřzápasové sérii proher se Hanáci znovu zvedli a v posledních utkáních předvádí velmi dobré výkony. Skladaný ale přiznal, že bylo potřeba v kabině trochu pročistit vzduch. „Měli jsme za sebou čtyři prohry v řadě a bylo na čase, abychom si v kabině sedli a vyříkali si to. Vždy to ohromně pomůže, když každý řekne, co si myslí. Řekli jsme si, v čem musí nastat zlepšení a co nám pomůže. Myslím, že i to má velkou zásluhu na tom, že jsme teď zápasy tak zvládli,“ tvrdila olomoucká dvacítka.

Olomoucké áčko si uvědomovalo, v čem je jeho slabina a právě na tom se během reprezentační přestávky pracovalo. „Věděli jsme, že musíme zlepšit napadání a to, že si navzájem pomůžeme. Pokud se stane chyba, jsme tam další čtyři, abychom si pomohli. Chyba nic neznamená, jsme tam další čtyři od toho, abychom pomohli lajně a mančaftu. Je vidět, že si opravdu pomáháme, bruslíme a věříme si,“ dodal s úsměvem útočník, pro kterého je to už čtvrtá sezóna v dresu Kohoutů.