Tři branky ve dvou zápasech, Lukáš Anděl pálí ostrými: Spokojenost, ale nepřeceňovat, je to jen příprava!

Daniel Fekets
O L O M O U C - I druhé přípravné utkání bylo vítězné. Po úspěchu ve Vítkovicích se Olomouc radovala také proti Kometě, kterou porazila jasně 6:3. Vyšla především první perioda, ve které svěřenci trenérů Tomajka a Petrovického skórovali čtyřikrát. O dva přesné zásahy se zasloužil Lukáš Anděl.

FOTO: Daniel Klement

„Po prvních dvou zápasech přípravy panuje spokojenost, dnes nám to tam prostě napadalo. Start se povedl a celkově jsme to utkání tak nějak hlídali,“ začal Lukáš Anděl své pozápasové povídání.

Z prvního gólu se radoval už v úvodní třetině, kdy zvyšoval na 2:0. Využil chytrého stříleného nahození Lukáše Kucsery, puk pak bekhendem dopravil za čáru. „Vletěl jsem do brány. Lukáš mi to střílel do hokejky, já to tečoval do gólmana a pak jsem to dorazil. Dorážka už tak těžká nebyla. Šel jsem si za tím,“ uvědomoval si forvard s číslem 24 na zádech.

I druhý Andělův zásah byl velmi povedený. Lukešovu klec bleskurychle objel a kotouč zastrčil za jeho beton. „Napadlo mě to už v první chvíli. Byl jsem ve velkém úhlu a ze strany by to asi nešlo. Viděl jsem, že gólman je vyjetý u tyčky, tak jsem to celé objel a dal to tam,“ vzpomínal jihlavský rodák.

Suma sumárum, Kometa na Hané nakonec padla 3:6. Jednoduché utkání to ale pro kohouty nebylo. „Bylo to těžké i vzhledem k podmínkám, protože venku je velké horko. Led nebyl nic moc. Soupeř ale hrál na tři lajny, což taky mohlo být znát. Dobře jsme do toho vstoupili a celý zápas to drželi,“ navázal Anděl.

„Zatím je to jen příprava, takže nepřeceňovat, ale samozřejmě jsem rád za to, že to padá a funguje to. Trenéři zkouší různé varianty, různé sestavy, úplně vážně se to brát nedá, ale je super, že to vychází,“ doplnil útočník, který ze dvou přípravných klání vstřelil tři branky.

Už v pátek se Hanáci znovu představí doma. Tentokrát v rámci prvního ročníku MORA Festu vyzvou Zlín. „MORA Fest samozřejmě vnímáme, bavíme se o tom a už teď si troufám říct, že to bude super akce,“ uzavřel Anděl.