První prohra? Takové zápasy nám pomůžou se dobře nachystat na sezónu, říká Matouš Menšík

Eliška Halamíčková
O L O M O U C – Ve čtvrtém přípravném utkání narazila Mora na Vítkovice. I přes porážku 1:2 šlo o vyrovnaný a atraktivní zápas. O konečném výsledku navíc rozhodla až poslední třetina. Průběh klání zhodnotil útočník Matouš Menšík.

FOTO: Daniel Klement

Myslím, že jsme měli dobrý vstup do utkání. První dvě třetiny jsme drželi vedení 1:0 díky přesilovkovému gólu a hra byla na obě strany vyrovnaná,“ začal Menšík.

O vyrovnanosti celků svědčilo i množství soubojů. „Bylo to dobré utkání, z obou stran trochu nahoru a dolů. Na hře šlo poznat, že byla bojovná a silová, protože se chodilo do docela dost soubojů,“ zhodnotil druhý vzájemný přípravný zápas s Vítkovicemi Menšík. „Myslím, že takové zápasy nám v přípravě určitě hodně pomůžou, abychom se dobře nachystali na sezónu,“ doplnil dvacetiletý útočník.

Nakonec bylo rozhodující až poslední dějství, které gólově patřilo hostujícímu celku. „Ve třetí třetině jsme bohužel inkasovali dva góly. Ten druhý z nich byl spíš smolnější. Myslím, že jsme ho špatně rozebrali. Ale je to příprava, podíváme se na video a budeme pokračovat,“ rozebral trochu nešťastnější třetinu.

Utkání přineslo mnoho možností v přesilových hrách obou celků. „Jít do střel a blokovat je, to je součást oslabení. Nedělá mi to problém. Je to o tom pomoct týmu a ubránit početní převahu soupeře,“ pověděl.

Do letní přípravy se k týmu připojili mimo jiné Aron Chmielewski nebo Jakub Sirota, kteří už mají své premiérové zápasy za Olomouc s úspěchem za sebou a mohou se stát stálými oporami. „Aron se předvedl výborně hned ve svých prvních dvou zápasech. Určitě pro nás je slibnou posilou. A Kuba taky. Hraje dobře a tu kvalitu má. Jsou to fajn kluci a myslím, že všechno dopadlo, jak mělo,“ uzavřel Menšík.