První gól v extralize? Mám z něj radost, přiznal útočník Rok Macuh

Daniel Fekets
O L O M O U C - Mora si hned na úvod Tipsport extraligy připsala velmi cenné vítězství, když v domácím prostředí porazila Kladno 1:0. Jedinou branku utkání vsítil na začátku 19. minuty Rok Macuh, pro kterého to byla zároveň první trefa v české nejvyšší soutěži.

FOTO: Michal Struž

Slovinský útočník už mezi lety 2016 až 2018 v Olomouci odehrál dohromady dvanáct extraligových zápasů. Nasbíral v nich jednu asistenci, tudíž na premiérovou trefu čekal. Dočkal se jí hned v 1. kole sezóny 2023/2024. Puk mu krátce po gólu pečlivě schoval jeho spoluhráč Michal Kunc. „Určitě se doma někam dostane, pohlídám to,“ pousmál se Macuh.

A jak svou branku vůbec viděl? „Z toho gólu mám samozřejmě radost. Nějak jsem získal puk na modré, dal jsem jej na Kučise (Lukáše Kucseru), pak se nějak odrazil a prostě jsem to tam doklepl.“

Kromě jedné branky ale Rok Macuh přidal ve třetí třetině i pěstní souboj. „Mě něco vyprovokuje docela rychle. Když tam soupeř dojel a dal mi hrazdu, tak jsem mu prostě dal hrazdu zpátky. Poté se to nějak zvrtlo. Je to hokej. Já mám rád, když je to trochu vyhecovanější,“ vyprávěl forvard s číslem 47 na zádech.

„Teď to ale skončilo, chystáme se už na další zápas. Nebudeme dělat nějaké zbytečnosti, co by oslabily tým. Když je potřeba přitvrdit, tak ano, ale když není, tak není,“ doplnil.

Vysoký centr čtvrté lajny si pochvaloval spolupráci se svými křídly Lukášem Kucserou a Michalem Kuncem. „Hraje se mi s nimi strašně dobře, protože jsou skvělí bruslaři, já zase tolik nebruslím. (směje se) Ale snad jsem platný tím, že vyhrávám souboje. Spolupráce je dobrá, snad to takhle bude pokračovat,“ doufal Macuh.

Rodák z Mariboru zároveň pověděl, jak se mu po několika letech v extralize hrálo. „Musím se přiznat, že jsem měl trochu strach, protože jsem nevěděl, co mě čeká. Nebyl jsem v extralize třeba pět nebo šest let. Jsem rád, že to zrovna takhle dopadlo a navíc s vítězným koncem.“

Stejně jako v loňské sezóně, Hanáci hned na úvod soutěže brali tři body. Šance na to, aby přidali další góly, rozhodně měli, ale skvělý brankář Brízgala byl proti. „Ať je to 1:0 nebo 10:0, pořád bereš tři body. Takový těsný výsledek je ale samozřejmě trochu náročnější na hlavu,“ uzavřel Macuh.