Kohoutům znovu nevyšly přesilovky. Musíme se na ně mrknout, ví Jakub Orsava

Petr Martínek
ČESKÉ BUDĚJOVICE - První venkovní zápas body do tabulky nepřinesl. Vyrovnaný průběh utkání zlomil ve svůj prospěch v závěrečné třetině českobudějovický Motor, který nakonec vyhrál 3:1. Do hodnocení utkání se pustil autor jediného olomouckého gólu Jakub Orsava.

FOTO: Michal Struž

V úvodních dvou zápasech vstřelila Mora jen dvě branky. V pátek to k hubené výhře stačilo, v neděli už jedna branka byla málo. „Snažíme se to hrát dobře zezadu, ale jsou odehrané jen dva zápasy. Samozřejmě, dali jsme za ty dva zápasy jen dva góly, jednou nám to vyšlo za tři body, ale v Budějovicích to nebylo špatné. Akorát ve třetí třetině jsme dostali gól na 1:2 a už jsme to nestačili otočit,“ začal své hodnocení Jakub Orsava. „U druhé branky soupeře jsme trošku propadli v obranném pásmu, oni si to dali v podstatě do prázdné brány.“

„Za ty dva zápasy jsme ale nevyužili ani jednu přesilovku. Budeme muset se na ně trošku mrknout, abychom si jimi více pomáhali. Nesehráli jsme je úplně nejhůře, pár slušných střel tam bylo, ale jejich gólman to všechno pochytal. Říkám, musíme se podívat, jak je sehrát lépe, aby to skončilo v bráně,“ pověděl o přesilových hrách olomoucký útočník.

Před zápasem panovalo teplé počasí, což mohl být jeden z faktorů k ovlivnění kvality ledu a celkových podmínek v hale. „Ve třetí třetině už bylo za bránou trochu více vody. Poté bylo docela horko a led už byl hodně měkký. Pro oba týmy to ale bylo stejné, víc bych v tom nehledal,“ doplnil.

V pátek přijedou do plecháreny Karlovy Vary. Energii start soutěže vyšel, když Západočeši dvakrát zvítězili a nyní se mohou pyšnit celkovým skóre 10:2. „Každý zápas začíná od nuly. Je otázka, jak k tomu přistoupíme, abychom urvali tři body. Myslím, že minulé předkolo už v hlavách nebude. Samozřejmě, teď je nová sezóna a jede se zase od začátku. Když pak půjde do tuhého, možná si na předkolo někdo může vzpomenout,“ poskytl Orsava svůj pohled na pátečního soupeře, proti kterému v loňském předkole ve čtyřech zápasech bodoval osmkrát.